1. HABERLER

  2. Travesti Esmeray'ın Stand-up Gösterisi
Futbolun Kanalı Aynı: DIGITURK

Futbolun Kanalı Aynı: DIGITURK

Süper Lig'in yayın hakları 321 milyon dolar bedelle 4 yıllığına daha Digiturk'te kaldı.

A+A-
Süper Lig'in yayın hakları 321 milyon dolar bedelle 4 yıllığına daha Digiturk'te kalırken B Paketinin sahibi TRT oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu, önümüzdeki 4 sezonu kapsayacak olan maç yayın ihalesine başladı. Süper Lig'in yayın hakkını kapsayan A Paketi için Türk Telekom ve Digitürk teklif verdi. Açık artırma aşamasında müthiş bir kapışma yaşanıyor. Son olarak Digitürk 321 milyon dolara çıktı. Bunun üzerine Telekom mola aldı
Süper Lig'in yayın hakkını kapsayan A Paketi için Türk Telekom ve Digitürk teklif verdi. Açık artırma aşamasında müthiş bir kapışma yaşandı. İki firmanın inanılmaz rekabeti ile 214.3 milyon dolarlık muhammen bedel yaklaşık 4 saatlik bir süre sonunda 321 milyon dolara ulaştı. İhaleyi de 321 milyon dolarlık teklifi veren Digitürk kazandı. Böylece maçlar dört yıl daha Digitürk üzerinden yayınlanacak.
Digitürk'ün naklen yayınlar için ödediği meblağ bu yıl sadece 140 milyon dolardı.
VERGİLER DE VAR
Digitürk, bu rakamın üzerine bir de 57.7 milyon dolar tutarında yüzde 18'lik KDV'yi ve 32.1 milyon dolar tutarında yüzde 10'luk federasyon payını ödeyecek. Böylece toplam rakam 410.8 milyon dolara yükselecek. Dört yıllık sözleşmenin karşılığı da 1 milyar 643 milyon 200 bin dolara ulaşacak.
İKİ FİRMA FENA KAPIŞTI
214 milyon 300 bin dolar muhammen bedelle yapılan ihalede açık artırmaya iki teklif geldi. Türk Telekom 215 milyon dolar, Digitürk ise 220 milyon dolar teklif etti. Ardından nefes kesen açık artırma süreci başladı.
220 milyon dolar ile başlayan açık artırma 321 milyon dolara kadar yükseldi. Dört saat süren açık artırmada Digitürk'ün son teklifi fiyatı 321 milyon dolara çıkarttı. Türk Telekom bunun üzerine önce yedinci molasını aldı, arkasından da ihaleden çekildiğini açıkladı.
B PAKETİNİ TRT ALDI
A Paketi ihalesinin ardından yapılan B paketi ihalesi ise çok kısa sürdü ve ihaleyi tek teklifi 40 milyon 210 bin dolar ile veren TRT kazandı.
C PAKETİ TÜRK TELEKOM'UN
C Paketi ihalesini de 13.5 milyon dolar ile Türk Telekom kazandı.
İNANLMAZ RAKAMLAR...
İhaledeki söz konusu rakamlar sadece 1 yıllık yayın hakkını kapsıyor. Dört yıllık toplamı bulmak için rakam 4 ile çarpmak gerekiyor. Üstelik bu rakamların üzerine bir de yüzde 18 vergi ve yüzde 10 federasyon payı da ilave edilecek. Yani kazanan firma ilan edilen rakamın üzerine yüzde 28 oranında ek ödeme yapacak.
A, B, C PAKETLERİ NEDİR?
Üç ayrı paketten oluşacak ihale için Çukurova Grubu'na bağlı Digitürk, Doğan Grubuna bağlı D Smart, Doğuş grubuna bağlı NTV, devlet televizyonu olan TRT ve Türk Telekom şartname almıştı.
İhale A, B ve C olarak üç sınıf için yapıldı.
214 milyon 300 bin dolar muhammen bedelli A paketi, Süper Lig’in isim hakkı ile bu ligden haftada en az 4 maçın şifreli canlı yayınını kapsıyor. Bu paketi alan bütün maçların çekimini yapma hakkını kazanacak. Bunun yanı sıra uluslararası kuruluşlara pazarlayabilecek.
B paketi 40 milyon 200 bin dolar muhammen bedelli Süper Lig’deki 9 maçın geniş özeti ile üç dakikalık haber amaçlı görüntüleri başka kuruluşlara satabilecek.
13 milyon 400 bin dolar muhammmen bedelli C Paketi ise gol görüntülerinin cep telefonlarından izlenmesini içeren mobil yayın haklarını kapsıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.