Fransızların Siyasi Görüşü DEĞİŞTİ

Fransızlar'ın Siyasi Görüşü DEĞİŞTİ

Yapılan son ankete göre Fransızlar'ın yüzde 52'si, aşırı sağcı ve yabancı düşmanı olan Ulusal Cephe Partisini diğer partiler gibi görüyor.

A+A-

Yapılan son ankete göre Fransızlar’ın yüzde 52'si, aşırı sağcı ve yabancı düşmanı olan Ulusal Cephe Partisini diğer partiler gibi görüyor.

Avrupa'da aşıırı sağgcı partilerin yukselişte olduğu ülkeler kervanına Fransa da katıldı. Fransa'da il genel meclisleri için dün ikinci turu yapılan kanton seçimlerinde aşışrı sağcı Milli Cephe (FN) Partisi oyların yüzde 11,7'sini aldı. Ülkedeki tüm siyasi gözlemciler, FN'nin gelecek yıl yapılacak cumhurbaskanlığı seçiminin kilit partisi olacağını söylüyor.

Bu sabah açıkklanan bir kamuoyu anketine göre ise Fansızların yüzde 52'si, açık biçimde "yabancı ve İslam düşmanı" olan FN'yi "diğer partiler gibi bir parti" olarak gördüğünü söylüyor. Geçen yıl eylül ayında düzenlenen bir ankette, aşırı sağcı partiyi tehlikeli bulanların oranı yüzde 57 olarak belirlenmişti.

Müslüman ve Musevilere yönelik hakarete varan açıklamaları ve göçmen karşıtı politikalarıyla ön plana çıkan Jean-Marine Le Pen'in yerine, parti liderliğine daha ılımlı söylemlerde bulunan kızı Marine Le Pen'in seçilmesinin, seçmenlerin bu tavır değişikliğinde önemli rol oynadığı tahmin ediliyor.
Son anket sonuçları, Marine Le Pen'in, gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 20 oranında oy alarak, ikinci tura kalma şansının fazla olduğunu gösteriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.