1. HABERLER

  2. 'First Lady'lik mi GAZETECİLİK Mİ ?
First Ladylik mi GAZETECİLİK Mİ ?

'First Lady'lik mi GAZETECİLİK Mİ ?

Fransa lideri Hollande'ın partneri Trierweiler sarayda süs bebeği olmayı reddediyor.

A+A-

Fransa lideri Hollande'ın partneri Trierweiler sarayda süs bebeği olmayı reddediyor. 'First lady'nin gönlü gazeteciliğe veda etmekten yana değil.

Resmen evli olmadan Elysee Sarayı na çıkan François Hollande-Valerie Trierweiler çiftinin kendi çevrelerinde oldukça sevildiği söyleniyor. Trierweiler in sarayda aktif olması bekleniyor.

Fransa ’nın yeni ‘ first lady ’si Valerie Trierweile, Elyseer Sarayı’na kendinden emin adımlarla çıksa da yeni pozisyonuyla barışık değil. 17 yıl aradan sonra Sosyalist cepheden ilk cumhurbaşkanı olan François Hollande’ın önceki gün görevi Nicolas Sarkozy’den devralmasından sonra gözler partneri Valerie Trierweiler’e çevrildi. İki kere evlenip boşanmış ve Fransız siyasetini 20 yılı aşkın süredir gazeteci kimliğiyle takip etmiş olan Trierweiler ‘hayatımın aşkı’ dediği Mösyö Hollande’ın yanında yer alsa da kendi özgürlüğünü nasıl muhafaza edeceği konusunda biraz endişeli. Elysee’de bir ‘süs bebeği’ olmayı reddeden Trierweiler, daha önceki demeçlerinde ‘ first lady olsa da gazeteciliğe devam edebileceği’ sinyali vermişti. ‘Alelade bir cumhurbaşkanı eşi olup kıyafet modeli seçmekten korkan’ ve kendisini daima aktif bir kadın olarak görmek isteyen Trierweiler’in yeni bir ‘ first lady ’ rolü yaratıp yaratamayacağı sorusu da gündemde. Zira Trierweiler “Ben bir kocaya hizmet etmek için yetiştirilmedim. Ben bütün hayatımı özgürlük düşüncesi üzerine inşa ettim. Fransa’da bir ‘ first lady ’nin statüsü yok. Dolayısıyla başka bir şey yapmak zorunda değil… Benim hayat algım, çocuklarımın babası olmayan François Hollande’dan beni maddi anlamda desteklemesini beklemek olmaz. Gelecekteki rolüm hakkında düşünmem gerekiyor” demeçleriyle dikkati çekti. Medya-siyaset ilişkilerinde oyunun kurallarını iyi bilen Trierweiler’in Hollande’a bir nevi danışmanlık yapabileceği söyleniyor.

İlk buluşma Michelle’le
Trierweiler’in ajandası şimdiden doldu. Yarın G8 ve NATO zirveleri için ABD’ye gidecek olan sevgilisi Hollande’a eşlik edecek. Bu ilk deplasmanında Amerikalı mevkidaşı Michelle Obama’yla öğle yemeği yiyecek ve Chicago’da iki okulu ziyaret edecek. Bu elçilik görevini serinkanlılıkla karşılayan Trierweiler, “Resmi ziyaretlerin nasıl işlediğini yeterince biliyorum, gazeteci olarak çoğuna katılmıştım” diyor. Resmen evli olmayan çifti Suudi Arabistan gibi ülkelere ziyaretlerinde de olası protokol sorunları bekliyor. Gerçi bu konuda yalnız değiller; zira Almanya’nın yeni cumhurbaşkanı Joachim Gauck da gazeteci hayat arkadaşı Daniela Schadt ile birlikte yaşıyor.

Hollande ile sır gibi 6 yıl
Bir bacağını mayın patlamasında kaybetmiş bir babanın ve kasiyer bir annenin 5 çocuğundan biri olarak 1965’te dünyaya gelen Valerie Trierweiler, Batı Fransa’nın Angers kentinde mütevazı bir çocukluk geçirdi. Sorbonne’da siyaset bilimi okumadan önce Profession Politique’te muhabirlik yapan Trierweiler, ardından Paris-Match ve Direct 8 kanalında çalıştı.
Hollande’la 6 yıl gözlerden uzak yürüttüğü ilişkisini 2010’da açıklayan Trierweiler, seçim kampanyasında medyada daha çok görünür oldu. Öyle ki Paris-Match’te izinsiz haberi yapılınca “Kendi derginde kapak olmak ne büyük bir şok! Kızgınım” diye Tweet atmıştı. Hollande ile 1988’de tanıştığında Paris Match’ten iş arkadaşı Denis Trierweiler’le evliydi.

Hollande ‘in ise 2007’de cumhurbaşkanlığını Sarkozy’ye kaptıran Segolene Royal’le bir ilişkisi ve 4 çocuğu vardı. Eski eşi Denis’ten olan 3 çocuğunu objektiflerden sır gibi saklayan Trierweiler, kendisini ‘profesyonel ve özel yaşamını birbirine uydurma mücadelesi veren sıradan bir kadın’ olarak tanımlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.