1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Filenin Sultanları Avrupa ÜÇÜNCÜSÜ
Filenin Sultanları Avrupa ÜÇÜNCÜSÜ

Filenin Sultanları Avrupa ÜÇÜNCÜSÜ

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye, bronz madalyanın sahibi oldu.

A+A-

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası üçüncülük maçında Türkiye, İtalya'yı 3-2 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

İlk set Türkiye'nin. Sırbistan maçının verdiği moral bozukluğunun aksine, İtalya maçının ilk setine iyi başladık. Bloklarımız ve Neslihan'ın devreye girmesiyle 8-6 olan ilk teknik molayı biz önde döndük. İtalyanlar beraberliği yakaladıysa da daha sonra yine Neslihan ve Esra'nın sayıları ve iyi bloklarımızla 23 dakika süren ilk seti 25-21 önde kapadık.

İkinci sette oyunu kuramadık. Tıpkı Sırbistan maçının ilk setindeki hataları tekrarladık. İtalyanlar servis ve etkili bloklarıyla setin başında bizi çözdüler ve açık farkla seti 25-15 kazanarak skoru 1-1 yaptılar.

Üçüncü sette her şey iyi gidiyordu. Uzun süre müsabakayı önde götürdük. 3 farkı bulmamıza rağmen, yine her zamanki telaş ve rakibin çapraz smaçlarına önlem alamama sayesinde İtalyanları beraberliğe ulaştırıp umutlandırınca seti 27-25 kaybettik, skor 2-1 lehimize oldu.

Dördüncü sette sultanların bariz bir üstünlüğü vardı. Bloklarda üstünlüğümüz rakibe göz açtırmadı. Neslihan, Bahar ve Eda'nın smaçlarının yanı sıra sayı ve bloklarıyla da rakibi dağıttık. 14-8'i yakaladıktan sonra yine rehavete geçtik. 21-17 oldu ama bu sefer kararlıydık. Son smaçları Neslihan vurdu ve İtalyanların toparlanmasına fırsat vermedi. Seti 25-19 kazandık ve skoru 2-2 yaparak maçı tie breake setine uzattık.

Artık her şeyin biteceği tie-break setine geldik. Bir gün önce Sırplarla iki saati aşkın bir maç oynayan Filenin Sultanları, bu defa yine iki saatlik bir uğraşın sonunda Avrupa Şampiyonu İtalya'yı bir defa daha 3-2'lik skorla dize getirdi. Hepsi birer tarih yazdı. Bloklarda ve smaçlarda İtalyanlara top göstermedik. Müsabakayı 15-10 kazanan Filenin Sultanları Avrupa 3.'sü olmanın coşkusuyla, "Dağ başını duman almış" marşını söyleyerek bronz madalyayı taçlandırdı.


SALON: Hala Pionir Belgrad
HAKEMLER: Zorica Bjelic, Karin Zahorcova
TÜRKİYE: Bahar, Özge, Esra, Neriman, Eda, Neslihan (Gözde, Gülden, Gizem)
İTALYA: Costagrande, Piccinini, Arrighetti, Eleonora Lo Bianco, Del Core, Gioli (Buggi, Leonardi, Bosetti, Ferretti)
SETLER:
Set 1: 21 - 25 (24 dakika)
Set 2: 25 - 15 (21 dakika)
Set 3: 27 - 25 (27 dakika)
Set 4: 19 - 25 (25 dakika)
Set 5: 10 - 15 (15 dakika)
Toplam: 102 - 105 (112 dakika)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.