1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta BURUN ESTETİĞİ Ameliyatı
Fevzi Çakmak Sarıkamışta ANILDI

Fevzi Çakmak Sarıkamış'ta ANILDI

Mareşal Fevzi Çakmak, ölümünün 61. yılında Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde kendi adını taşıyan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle anıldı.

A+A-

Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın silah arkadaşı Mareşal Fevzi Çakmak, ölümünün 61. yılında Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde kendi adını taşıyan İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle anıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Okul Müdürü Habip Toptaş günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yaptı. Toptaş, Mareşal Fevzi Çakmak’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temel taşlarından biri olduğunu belirterek, “Yeni Türk Devletinin kuruluşunda Atatürk’ün gözü kulağı olan, büyük asker ve devlet adamını gelecek nesillere adına yakışır bir şekilde anlatmak bizim minnet borcumuzdur” dedi.

Toptaş, “Bugün Kurtuluş Savaşımızın kahraman komutanlarından, Türkiye Cumhuriyeti’nin iki Mareşalinden biri, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı, okulumuza adı verilen Mareşal Fevzi Çakmak’ın ölümünün 61. yılı münasebetiyle, okulumuz bünyesinde yapacağımız anma programı nedeniyle toplanmış bulunuyoruz. Şimdi arkadaşlarımız Mareşal Fevzi Çakmak’ı çeşitli yönleriyle sizlere anlatacaklar. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize, siz öğrencilerime teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim” diye konuştu.
Daha sonra 7/A sınıfı öğrencisi Nida Kuzey, Fevzi Çakmak’ın hayatını anlatan bir konuşma yaptı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.