1. HABERLER

  2. İlk Gaz YURTKUR'a Verildi
Fenerbahçe Sonunu GETİREMEDİ

Fenerbahçe Sonunu GETİREMEDİ

UEFA Avrupa Ligi 2.tur rövanş maçında Fenerbahçe kendi sahasında Lille ile 1-1 berabere kalarak Avrupa'ya veda etti.

A+A-
UEFA Avrupa Ligi 2.tur rövanş maçında Fenerbahçe kendi sahasında Lille ile 1-1 berabere kalarak Avrupa'ya veda etti. Lille'in golü 85. dakikada Rami'den geldi.
İki takım da zar zor çıktı sahaya. Daum maçtan önce kaleci hariç 10 sağlam futbolcusu olduğunu dile getirirken aynı durum Garcia için de geçerliydi. Bir şekilde çıktılar sahaya. Haftalardır Fenerbahçe’de işler kötü giderken, son antrenmanda birlik çığlıkları yükselmiş, Guiza omuzlara alınmış, taraftar şölen alanına çevirmişti idmanı... “Turu geçeceğiz” diye haykıran futbolcular daha bir istekli çıktılar Lille karşısına... Bambaşka bir savunma kurgusu, Andre Santos’un yanı sıra eksik 7 futbolcu...
Karşılaşmaya her iki takım da temkinli başladı. Fenerbahçe, defansı daha çok ön planda tutarak ilk hedefte gol yememeyi düşünüyordu. Lille ise ik maçtakine oranla daha ofansif bir dizilişle çıktı sahaya.
20. dakikada büyük bir şanssızlık yaşadı Fenerbahçe. Emre cez sahası dışından muhteşem vurdu. Adeta çataldan dönen top Guiza’nın önüne düştü. Guiza beklenenin aksine topu filelere gönderdi fakat şanssızlıktır ki İspanyol forvetin golü ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.  29. dakikada Lille’in topu direkten döndü. Fransız temsilcisinin en etkili isimlerinden Frau’nun ceza sahası dışından attığı sert ve etkili şut direkten oyun alanına geri döndü. İlk 20 dakikada Lille karşısında etkili görünen Fenerbahçe ilk 30 dakikanın son 10 dakikasında oyunu rakibine verdi ve riskli paslarla, savunma oyuncularının farklı kademe anlayışlarıyla taraftarın yüreğini ağzına getirdi. İlk maçta harika bir gole imzasını atan Vederson’un kanadından yüklenmeyi tercih eden Daum sürprizi ise Gökhan’ın kanadında arıyordu.
Ve beklenen gol 35. dakikada Emre Belözoğlu’dan geldi. Daha önce iki kez kaleyi deneyen ikisinde de Lille’i korkutan Emre bu kez affetmedi. Ceza sahasına yapılan ortayı Lille uzaklaştırdı. Ceza sahası dışından topa gelişine vuran Emre’nin şutu yerde de sekerek ağlarla buluştu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu skor Fenerbahçe’nin tur atlaması için yeterliydi. Fakat riske hiç gerek yoktu. Atak oynamalı, bir gol daha bulmalıydı.
Guiza neler yaptı öyle. 45. dakikada çizgide kendini unutturan Guiza ceza sahasına hareketlenen Alex’i muhteşem gördü. Sambacının uçarak vuruşunu kaleci Landreau son anda kurtardı. Fenerbahçe kendisini rahatalatacak ikinci golden oldu. Aynı dakika içerisinde bu kez Lille uzaktan kaleyi denedi. Frau’nun sert şutunu direk dibinden Volkan kornere gönderdi. İlk yarı 1-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarıya Lille iyi başladı. Baskıyla Fenerbahçe alanında daha çok görünen Lille ikinci yarının ilk 10 dakikasında adeta abluka altına aldı temsilcimizin kalesini. Frau yine bu ataklarda başroldeydi.
60. dakikada Fenerbahçe bi anda Lille defansını az adamla yakaladı. Emre o pozisyonda Guiza’yı görebilse Fenerbahçe çok önemli bir gol pozisyonu yakalayabilirdi fakat topu ayağından biraz açınca Lille defansı pozisyonu önledi.
64. dakikada Lille en çok istediği pozisyonlardan birini oldu. Bir anda hücuma fazla adamla çıkmasıyla bilinen Lille hızıyla golü buldu fakat hakem ofsayt bayrağını kaldırarak golü vermedi.
65. dakikada Lille yine tehlikeli geldi. Soldan gelen ortaya Frau gelişine vurdu. Volkan yine topu çelmeyi başardı. İkinci yarıda Fenerbahçe daha defansif oynamasına karşın kalesinde ilk yarıya oranla daha çok pozisyon verdi. Özellikle 60-70. dakikalar arası Lille gerçek yüzünü gösterdi ve hızlı ataklarla temsilcisimizin kalesinde önemli ataklar yakaladı.
74. dakikada Guiza bu kez tepkilerle değil alkışlarla oyundan çıktı. Yerini Cristian’a bırakırken Daum’un bu değişikliği akıllarda soru işareti yarattı.
85. dakikada Lille’in Fenerbahçe’yi yıkan golü geldi. Duran topta Rami'nin kafa vuruşu Fenerbahçe ağlarında buluştu.
Son dakikalarda gelen goller Türk takımlarının en büyük kabusu. Örnek Galatasaray-Atletico Madrid maçı örnek bu maç. Konsantrasyon eksikliği mi diyelim rehavet mi diyelim... Bu kez de olmadı ve Fenerbahçe’e Lille ile 1-1 berabere alarak Avrupa’ya veda etti. Lille’in rakibi ise Liverpool.
FENERBAHÇE: 1 - LILLE: 1
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Florian Meyer, Holger Henschel, Robert Hartmann (Almanya)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Önder, Bekir, Bilica, Deniz (Dk. 79 Semih), Gökhan Gönül, Selçuk, Emre, Vederson, Alex, Güiza (Dk. 74 Cristian)
Lille: Landreau, Beria, Rami, Chedjou, Emerson, Aubameyang (Dk. 68 Toure), Dumont (Dk. 79 Vandam), Mavuba, Obraniak, Hazard, Frau
Goller: Dk. 35 Emre (Fenerbahçe), Dk. 85 Rami (Lille)
Sarı Kartlar: Dk. 60 Vederson, Dk. 85 Bilica (Fenerbahçe)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.