1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fener Tarih YAZDI
Fener Tarih YAZDI

Fener Tarih YAZDI

Türk Telekom Arena'da oynanan ilk derbi maçtan Fenerbahçe galip ayrılarak tarih yazdı. 1-0 geriye düşen Fenerbahçe 2-1 öne geçerek galibiyete uzanırken şampiyonluk yolunda büyük bir engeli daha aşmış

A+A-

Türk Telekom Arena'da oynanan ilk derbi maçtan Fenerbahçe galip ayrılarak tarih yazdı. 1-0 geriye düşen Fenerbahçe 2-1 öne geçerek galibiyete uzanırken şampiyonluk yolunda büyük bir engeli daha aşmış oldu. Galatasaray ise taraftarının rekor kırdığı maçtan mağlubiyetle ayrılarak taraftarlarını üzerken ilk kez Türk Telekom Arena'da mağlubiyeti tattı.

Türk Telekom Arena'da oynanan ilk derbi, Japonya halkı ve vefat eden Denizli Belediyespor futbolcusu Erhan Kayar için yapılan saygı duruşunun ardından Galatasaray'ın vuruşuyla başladı. Stresli başladı. İlk 10 dakikada kalecilere neredeyse top değmezken özellikle orta alandaki karşılıklı pas hataları üstüste 3 pas görmemimizi engelledi. Kontrollü başlayan oyun ilk atağını 13. dakikada gösterdi. Sağ çaprazdan kaleyi yoklayan Gökhan Gönül'ün şutu kalenin üzerinden auta gitti. Bu golün hemen 1 dakika sonrasında Galatasaray golü buldu hem de eski Fenerbahçeli Kazım'la. Andre Santos'tan topu kapan Kazım, Baros'a verdi. Baros'un vuruşunu kaleci Volkan kurtardı. Tecrübeli kaleciden dönen topa Kazım vurdu ve Volkan'ın bacaklarının arasından topu filelere gönderdi. Anlamlı bir gol atan Kazım'ın sevinç gösterileri Fenerbahçe yedek kulübesini ayağa kaldırırken maçın ilk sarı kartı da Kazım'a çıktı. 22. dakikada Kazım önemli bir fırsattan yararlanamadı. Sağ çaprazda topla buluşan Kazım'ın vuruşu direğin hemen dibinden auta gidiyor. Fenerbahçe defansı bu dakikalarda bocalamış gözükürken Alex ile diğer futbolcular arasındaki pas bağı kurulamıyor. Taraftar desteğini alan Galatasaray daha derli toplu oynuyor. 24. dakikadaki Culio'nun kafa vuruşu da Volkan'ın kontrolünde auta gidiyor. Fenerbahçeli futbolcular 24. dakikaya kadar Zapata'yı görebilmiş değiller. 27. dakikada Fenerbahçe ilk kez kaleyi buldu. Sağ kanattan yapılan ortaya Özer Hurmacı gelişine vurdu, Zapata kurtarmayı başardı.

Dakikalarımız 32'yi gösteriyor. Şu ana kadar Aydınus'un çıkardığı 4 sarı kart maçın ateşinin en büyük kanıtı. 33. dakikada çok kritik bir yerden serbest vuruş kazanan Fenerbahçe'de Alex'in vuruşu az farkla auta giderken sarı lacivertli taraftarlar penaltı gibi gördükleri pozisyonu artık unutuyorlardı o dakika itibarıyla.

İlk yarı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona ererken çıkan 5 sarı kart ikinci yarı için bir alarm, ilk yarının ikinci bölümünde Galatasaray baskısını kıran Fenerbahçe'nin pas organizasyonu da Galatasaray için bir uyarı niteliğindeydi.

İkinci yarıya Aykut Kocaman Selçuk'un yerine Semih'i oyuna alarak başladı. 52. dakikada Cristian'ın vuruşu kaleci Zapata'da kalırken ikinci yarıya Fenerbahçe ilk yarıya oranla daha istekli ve daha atak girdi. 56. dakikada Cana'nın uzak mesafeden gelişine direkt kaleye vurduğu topu Volkan da aynı güzellikte kornere gönderdi. 57. dakikada Servet'in kafa golüyle tüm tribünler ayağa kalkarken Fırat Aydınus ofsaytı belirledi. 61. dakikada ise golünü atan Kazım'ın yerine Arda Turan oyuna dahil oldu. Arda'nın performansını da taraftarlar merakla bekliyor. 66. dakikada oyuna yeni giren Arda'nın kazandığı topta sol kanattan gelen Culio'nun ortasında Stancu kafayı vurdu, top az farkla kalenin üzerinden auta gitti. Harry Kewell da 68. dakikada Stancu'nun yerine oyuna girdi.

71. dakikada Culio da sarı kart görerek haftaya oynanacak maç için cezalı duruma düşerken maçtaki sarı kart sayısı da 7'ye yükselmiş oldu. 76. dakikada Fenerbahçe'nin golü geldi. Alex'in kullandığı serbest vuruşta Semih kafayı vurdu ve topu filelere yollayarak duruma eşitlik getirdi. 77. dakikada Yekta'nın attığı gol de ofsayt kararıyla iptal edildi. 79. dakikada Andre Santos orta-şut karışımında Özer topa zorlukla dokundu, boş kalede top yandan auta gitti.

Dakikalar 87'yi gösterdiğinde Fenerbahçe golü buldu. Sağ kanattan yapılan ortada Alex gelen topa kafayı vurdu ve Zapata'yı avladı. Fenerbahçe bu golle 2-1 öne geçmiş oldu. Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Fenerbahçe Galatasaray'ı yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir virajı kayıpsız atlattı. Galatasaray ise taraftarının rekor kırdığı maçtan 1-0 geriye düşmesine karşın 2-1'lik mağlubiyetle taraftarını üzdü.

GALATASARAY: 1 - FENERBAHÇE: 2
Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Galatasaray: Zapata, Neill, Servet, Gökhan Zan, Hakan, Cana, Culio, Kazım (Dk. 61 Arda), Yekta (Dk. 85 Ayhan), Baros, Stancu (Dk. 69 Kewell)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yobo, Lugano, Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk (Dk. 46 Semih), Cristian, Özer, Alex (Dk. 88 Bekir), Niang (Dk. 74 Stoch)
Goller: Dk. 14 Kazım (Galatasaray), Dk. 75 Semih, Dk. 87 Alex (Fenerbahçe)
Kırmızı Kart: Baros (Maç sonu) (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 15 Kazım, Dk. 30 Servet, Dk. 32 Gökhan Zan, Dk. 70 Baros, Dk. 71 Culio (Galatasaray), Dk. 28 Selçuk, Dk. 43 Özer (Fenerbahçe)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.