1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kaybolan 30 Büyükbaş Hayvan Bulundu
Fen Öğretmenlerine Seminer VERİLDİ

Fen Öğretmenlerine Seminer VERİLDİ

Kars'ta görev yapan Fen ve Teknoloji öğretmenlerine, işbirlikli öğrenme modeli ve uygulanışı hakkında bilgi ve beceri kazandırma semineri verildi.

A+A-

Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ), TÜBİTAK ve Kars Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen TÜBİTAK 110K252 nolu proje kapsamında Kars’ta görev yapan Fen ve Teknoloji öğretmenlerine, işbirlikli öğrenme modeli ve uygulanışı hakkında bilgi ve beceri kazandırma semineri verildi.
3 gün sürecek Çalıştayın Halk Eğitim Müdürlüğü konferans salonundaki ilk günkü toplantısına Doç. Dr. Kemal Doymuş, Prof. Dr. Samih Bayrakçeken, Doç. Dr. Alev Doğan, Okt. Samih Dikel, Arşt. Görevlisi Sait Akar, Yusuf Karadeniz, Kars Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak ve öğretmenler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Samih Bayrakçeken projenin altı ili kapsadığını söyleyerek, “Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Muş’ta bu seminerler verildi. Beşinci il olarak da Kars’tayız. Son olarak da Erzurum’da yapacağız. Bu illerdeki Fen ve Teknoloji öğretmenleriyle işbirlikli öğrenme bilgilerini paylaşıyoruz.” dedi.
Kars Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak da seminere katılan öğretmenlere yapılan bu tür seminerlerin eğitime çok fayda sağladığını söyledi. Budak, “Okuldan aldığımız temel bilgiler ile öğretmenliğimizi bir ömür boyu sürdürme imkanımız yoktur. 30-40 yıl önce geçerli bir yöntemdi. Ancak günümüzde özellikle bilgi toplumunun ve teknolojinin getirdiği gelişmeler karşısında sürekli bir şekilde yenilenmeyi ve kendimizi gözden geçirmeyi zorunlu hale getirmektedir. Çok hızlı bir şekilde bilgi üretimi yapılmakta ama çok hızlı bir şekilde de bilgi tedavülden kalmakta ve eskimekte. Yani 20 öncenin bilgileriyle ne eğitim sistemimizi ne toplumsal hayatımızı yönetmek ve yürütmek mümkün değildir. Bu bakımdan meslek içi hizmet eğitimleri, bu türlü eğitim ve seminerler son derece önemlidir” diye konuştu.
Daha sonra Fen ve Teknoloji öğretmenlerine 3 boyunca verilecek seminere geçildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.