1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. FEMEN Üyeleri İstanbul'da Eylem YAPTI
FEMEN Üyeleri İstanbulda Eylem YAPTI

FEMEN Üyeleri İstanbul'da Eylem YAPTI

"Ukraynalı üstsüz ve radikal kadın hakları savunucusu" olarak tanıtılan Femen grubu üyeleri, 1 dakikalık eylemin ardından gözaltına alındı.

A+A-

'Femen' marka iç çamaşırı üreten bir firmanın organizasyonu ile Türkiye'ye gelen Ukraynalı Femen grubu üyeleri Ayasofya'da yaptıkları bir dakikalık eylemin ardından gözaltına alındı.

 

"Ukraynalı üstsüz ve radikal kadın hakları savunucusu" olarak tanıtılan Femen grubu üyeleri, bugün Ayasofya Meydanı'nda yaptıkları 1 dakikalık eylemin ardından gözaltına alındı.

Grup üyeleri, 'Femen' marka iç çamaşırı üreten Suwen International isimli firmanın organizasyonu ile dün İstanbul'a geldi. Yoğun bir medya kampanyası ile karşılanan grup üyeleri, reklam anlaşması yapmış oldukları Suwen International'ın Astoria Alışveriş Merkezi'ndeki mağazasını ziyaret etti. Firmanın ürettiği ve kendilerinin de eylemlerde kullandığı 'Femen' marka iç çamaşırlarının reklamını büyük bir basın ordusu karşısında yapan grup üyeleri, 8 Mart günü İstanbul'da eylem yapacaklarını ancak yerini gizli tuttuklarını açıkladılar.

Elbette maksat firmanın reklamı yapmak olduğu için eylem anında bir basın ordusu gerekliydi. Bu durumda eylemin gizli kalmasına olanak yoktu. Nitekim öyle oldu ve bugün saat 12.00'da Ayasofya'nın önünde eylem yapılacağı duyuruldu.

Belirtilen saat ve yerde büyük bir basın ordusu beklemeye başladı. Mercedes marka lüks bir araçla eylemin yapılacağı yere gelen grup üyeleri, 'Femen' marka iç çamaşırları ile kameraların karşısına geçerek eylemlerini yaptılar. Yaklaşık 1 dakika süren eylem polislerin eylemcileri gözaltına alması ile sona erdi.

Hemen bütün büyük basın kuruluşları haberi manşetten verdi, televizyonlarda haber bültenlerinde defalarca gösterildi.

Maksat hasıl oldu; Suwen International adlı firmanın iç çamaşır reklamı yapıldı. Böylece, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bir şirketin reklam kampanyasına meze edilmeye çalışıldı.

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.