1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Facebook'ta Tanışıp Miting YAPTILAR
Facebookta Tanışıp Miting YAPTILAR

Facebook'ta Tanışıp Miting YAPTILAR

Facebook'ta kurulan 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' grubunun üyeleri, İzmir'de sokağa indi.

A+A-

Facebook'ta kurulan 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' grubunun üyeleri, İzmir'de sokağa indi.

Sosyal medyanın gücü bu kez kendini İzmir'de gösterdi. Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta kurulan ''Emeklilikte Yaşa Takılanlar'' grubunun üyeleri, İzmir'de miting yaptı.

Gündoğdu Meydanı'ndaki mitinge katılanlar, ''af değil hak istiyoruz'', ''emeklilik hakkımız'', ''korkmayın bizden sadece emekliliğimizi istiyoruz'' yazılı pankartlar taşıdılar.

Bir araya gelen yaklaşık 200 kişilik grup adına açıklama yapan Ali Gülel, 1999 yılındaki değişiklikle emeklilikte yaş sınırı getirilmesi sonrası yüz binlerce kişinin bu sınıra takıldığını, sosyal medya üzerinde başlattıkları hak arama mücadelesini meydanlara taşıdıklarını söyledi.

Gülel, yıllardır hesabını yaptıkları tarihte emekli olma hakkını almak istediklerini belirtti. Emeklilik yaşı konusunda Avrupa ülkeleri örnek gösterilirken asgari ücret, ortalama ücret ve sosyal haklar bakımından bu karşılaştırmanın yapılmadığını vurgulayan Gülel, her an işten kovulma stresiyle çalışan özel sektör işçisinin güvencesinin emeklilik hakkı olduğunu ifade etti.

'Torba Yasa'da bu taleplerinin yansıtılması için çaba gösterdiklerini ancak reddedildiğini kaydeden Gülel, şöyle konuştu:

''Yüksek Askeri Şura, 12 Eylül mağdurlarına, prim borcu olanlara emeklilik hakkı var bizlere gelince 'kaynak yok'. Hükümet çıkardığı kanunla milyarlarca liralık alacağından bir kalemde vazgeçti. Vergisini, primini ödemeyene af getirildi, primini düzenli ödeyip emekli olmayı bekleyene hakkı verilmedi.

Hükümetin yeni bir yasal düzenlemeyle talebimize yanıt vermesini bekliyoruz. Emeklilik hakkının verilmesi, gençlere istihdam olanağı da yaratacaktır.''

Mitingde konuşan MHP Aydın Milletvekili Recep Taner de, ''İşsizlik Fonu'nda toplanan paraların farklı amaçlarla kullanılmasına sendikaların dahi ses çıkarmadığı bir ortamda emeklilik hakları için internet üzerinde başlayan örgütlenme örnek olmalı'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.