1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Facebook-Google Savaşı Kızışıyor
Facebook-Google Savaşı Kızışıyor

Facebook-Google Savaşı Kızışıyor

Facebook, Google'ın sosyal ağa otomatik adres defteri aktarımını yasaklaması üzerine tali bir yöntemi kullanıcıya sundu.

A+A-
Facebook, Google'ın sosyal ağa otomatik adres defteri aktarımını yasaklaması üzerine tali bir yöntemi kullanıcıya sundu.
    
İnternet dolandırıcılarının metotları gittikçe karışık hale geliyor, tüketicilerin ve işletmelerin bu suçluların yeni taktiklerine karşı tedbirli davranmaları gerekiyor.
Google, veri paylaşımında tek taraflı davranmakla suçladığı Facebook'un üyelerinin Google adres defterini otomatik olarak profillerine aktarma uygulamasını durdurmuştu. Facebook'ta bunun üzerine iki basamaklı tali bir yöntemi kullanıcılara sundu.
Facebook'un Google'dan adres defteri aktarımı için keşfettiği yöntem, Google adres defterinin önce veri dosyası olarak kullanıcı bilgisayarına indirilmesi, daha sonra da bu dosyanın Facebook'taki özel bir sekme üzerinden siteye yüklenmesi şeklinde işliyor.
İki dev firma arasındaki çekişme, Facebook'un bu yeni adımıyla farklı bir boyut kazandı.
500 milyondan fazla üyesi bulunan Facebook, pek çok internet servisinin veri aktarımına izin vererek işbirliği yapmaya çalıştığı iletişim ağlarının başında geliyor.
Öte yandan arama ve içerik takibinde lider konumda bulunan Google da, halen kontrol ettiği internet reklam pazarında Facebook'un artan baskısını durdurma peşinde.
Facebook, yakın geçmişte Microsoft'a ait Bing arama motoruyla işbirliğine giderek, ağ içeriğini arama motorunda göstermeye başlamıştı.
İnternet içerik takibinde lider konumda olsa da iletişim ağı konusunda zayıf kalan Google ise, bir süre Facebook'un şartlarına göz yumarak Gmail adres defterlerinin kullanıcı tarafından Facebook2a aktarılıp arkadaş listelerini güncellemelerine izin vermişti.
Ancak Bing ile anlaşan Facebook, kendi kullanıcı bilgilerinin Gmail'e aktarımına ise izin vermiyordu. Google da bunun üzerine bu tek taraflı trafiği durdurarak, iki firma arasındaki hakimiyet savaşına yeni bir boyut kazandırdı.
Bazı uzmanlar, Facebook'un çare olarak sunduğu yeni içerik aktarım yönteminin akıllıca bir misilleme olduğu, ancak kullanıcı tarafından pek de kullanışlı bulunmayacağı kanısında.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.