1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Soruşturma Sırası Büyükanıt'a GELDİ
F.Ş. i Hakim Yapanın Başlarını YAKTI

'F.Ş. i Hakim Yapanın' Başlarını YAKTI

Facebook'ta 'Fevzi Şangır'ı hâkim yapanın' sayfasını açan 5 liseli ile 1 üniversiteli genç, polisin şafak baskınıyla gözaltına alındı.

A+A-

Facebook’ta “Fevzi Şangır’ı hâkim yapanın...” sayfasını açan 5 liseli ile 1 üniversiteli genç, polisin şafak baskınıyla gözaltına alındı. Liseliler bırakılırken üniversiteli genç, adli kontrol ve 1000 TL kefaletle serbest kaldı.

Her şey, ehliyetsiz araç kullanan gencin neden olduğu acı bir trafik kazasıyla başladı. 2 kişinin öldüğü kazaya neden olan genç, 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı, cezası da Yargıtay’ca onanarak cezaevine girdi. Bu gelişme sonrası, mahkûmun yakınları, “haksız yere hapis cezası verdiği” iddiasıyla Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fevzi Şingar hakkında Facebook’ta “Fevzi Şangır’ı hâkim yapanın...” diye sayfa açarak tepki gösterdi. Sayfayı gören Hâkim Şingar, hakaret içeren sayfadaki yazıları kaleme alan ve yaşları 14 ile 18 arasında değişen 4’ü kız, 2’si erkek 6 genci şikâyet etti.

Savcı da polise talimat vererek bu kişilerin tespitini istedi. Emniyetin Bilişim Suçları Bürosu ekipleri, bilgisayar IP numaralarına ve bu kişilerin Mamak ve Balgat’taki adreslerine ulaştı.Polis timleri, 24 Şubat’ta saat 06.00 sıralarında belirledikleri adreslere “eşzamanlı” baskın düzenledi. 4’er kişilik ekipler, şafakla birlikte kapısını çaldıkları evlerde üniversite öğrencisi C.Ö. (18) ile lise öğrencisi B.Ö. (16) isimli iki kız kardeşle birlikte, yine lise öğrencisi olan G.A. (15),M.K. (16) isimli kızlarla, S.Y.D. (15) ve S.A. (17) adlı lise öğrencisi iki erkeği gözaltına aldı.

ÇOCUK SAVCISI SORGULADI

Gençler, yaşlarının küçük olması nedeniyle çocuk şubesine teslim edildi. Adliyeye öğlen saatlerinde çıkarılan ve “suça sürüklenen çocuk” olarak tutanaklara geçen şüpheliler, Çocuk Suçları Bürosu Cumhuriyet Savcısı Mustafa Başer’e götürüldüler. S.A., “Ehliyetsiz olarak araç kullanan ve 2 kişinin ölümüne neden olan kişinin ağabeyi olduğunu” söyledi.

S.A., savcıya, “Cezayı kabullenmeyen yakınlarımız bu siteyi kurmuşlar. Facebook’tan davet gelince ben de katıldım. Sitede hâkime hakaret etmedim” dediğini anlattı.

YURTDIŞI YASAĞI, ADLİ KONTROL ve 1000 LİRA KEFALET

18 yaşındaki C.Ö.’yü sorgulayan Savcı Muhittin Kaya, C.Ö.’nün “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” ettiği gerekçesiyle tutuklanmasını istedi.

C.Ö., mahkemede “Facebook’taki siteye üyeyim. Ancak iddia edildiği gibi bu sitenin yöneticisi değilim. Bir kez ‘Keşke reddi hâkim talebinde bulunulsaydı...’ yazdım. Hakarette bulunmadım” dedi.

C.Ö’nün avukatı, “Kendisi 23 saat okula gitmediği takdirde, bursu kesilecektir. Okulun bedeli 16.500 TL’dir” dedi. Hâkim Ahmet Turgut Tuncay, C.Ö. hakkında adli kontrol tedbirinin uygulanmasına, yurtdışına çıkma yasağı konulmasını ve 1000 TL adli güvence parasını yatırması koşuluyla tutuksuz yargılanmasınıkararlaştırdı.

HAKİM: ŞİKAYET HAKKIMI KULLANDIM

Ağır Ceza Başkanı 35 yıllık Hâkim Fevzi Şingar, gözaltı süreci ve daha sonra yaşananlardan haberi olmadığını belirterek, şunları söyledi:

“2 kişinin öldüğü trafik kazası sonrası hüküm giyen sanığın yakınları, arkadaşları benim hakkımda Facebook’ta ağza alınmayacak ağır hakaretlerde bulunmuşlar. Hiç kimsenin kabullenmeyeceği bu durum karşısında ben de şikâyet hakkımı kullandım.”

Şingar’a Facebook’ta hakaret içerdiği öne sürülen yorumlar, mahkeme kararıyla çıkarıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.