Evlerinde ki Su Sızıntısına Çare YOK!

Evlerinde ki 'Su Sızıntısı'na Çare YOK!

Kars'ta bir evde yaşanan 'su sızıntısı' çaresizliğe ittiği aileyi gözyaşına boğdu.

A+A-

Kars’ta bir evde yaşanan 'su sızıntısı' çaresizliğe ittiği aileyi gözyaşına boğdu.

Evde su var hem de bir kentin suyu kadar. Ama bu su musluklardan akmıyor, evin tabanından çıkıyor ve gün boyu kovalarla boşaltılıyor. Duvarların pencerelere kadar sularla dolduğu evde hem şebeke suyu hem de sorunlar diz boyu. İşsiz vatandaş, bir yandan evinden su taşıyor diğer yandan da evin dört bir yanını kazma ve kürekle kazarak suyun sızıntı noktasını bulmaya çalışıyor. Tek istekleri ise yetkililerin bu işe el atıp nereden geldiği belli olmayan sudan kendilerini kurtarmaları.

BU SU AĞLATIYOR

Erdal Karabağ 45 yaşında ve 3 çocuğu, eşi Nurten ve annesi Gülizar ile birlikte Yeni Mahalle Necati Bey Sokak Numara 33’te kiralık evde yaşıyorlar. Evin reisi Erdal Karabağ hem asta hem de işsiz. Çocuklarının 3’nü de okutabilmek ve ailesine bakabilmek için gündelik işlerde çalışıyor. Erdal Karabağ’ın talihsizliği işsizliği ve hastalığıyla sınırlı kalmadı. Çaresiz ailesi reisi 1 haftadır da evine nereden sızdığı belli olmayan sularla boğuşuyor.

Kars Belediyesi’nin DSİ'ye yaptırılan Arıtma Tesisi’nden şehre su verdiği 1 haftadan beri bu sıkıntı baş gösterdi. Daha önceleri suyun günde ortalama 3 saat verildiği zamanlarda evde nem ve rutubet oluyordu. Bir haftadır da evi tamamen su bastı. Hem de bu su basması yağmur selleriyle değil, şebeke suyu ile yer altından oldu. Mahallede sadece Erdal Karabağ’a ait evin tabanından çıkan su evin bütün odalarını kaplıyor ve su pencerelere kadar doluyor. Aile de hep birlikte gün boyu evden kovalarla su çekiyor. Aile su çekmekle baş edemeyince kazma ve kürekleri alıp evin dört bir yanını kazarak kanal kazmaya ve suyun sızıntı yerini bulmaya çalışıyor.

KARS BELEDİYESİ YARDIMCI OLMADI

Karabağ ailesi bir aftadır belediyeye haber vermeleri halinde kendilerine yardımcı olunmadığından dert yanıyor ve Valilik ile Belediye’den acil yardım çağrısında bulunuyor. Bir an önce iş makineleriyle destek verilmesini ve sorunun kaynağına inilmesini isteyen aile, hem sularla mücadele ediyor hem de işsizlik ve yoklukla savaşıyorlar.

AĞLAYARAK YARDIM İSTİYORLAR

Evin reisi Erdal Karabağ gün boyu kanal kazmakla meşgul olurken Gülizar nine ve gelini Nurten Karabağ ise kovalarla su taşıyorlar. Gülizar nine, şebeke suyuyla savaşmaktan bıktıklarını hıçkıra hıçkıra gözyaşlarına boğularak anlatıyor. Evlerindeki tüm eşyaları komşularının yardımıyla başka bir eve taşıdıklarını da söyleyen Gülizar nine, ne yapacaklarını ve nasıl çözüm bulacaklarını bilmediklerini söyleyerek yardım istiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.