1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ekrem İmamoğlu, Mazbatasını Aldı
Eski Vali Konağı, Yeni Hükümet KONAĞI

Eski Vali Konağı, Yeni Hükümet KONAĞI

Tarihi Kars Antlaşması'nın yapıldığı konağın, restorasyon çalışmalarının ardından hükümet konağı olarak hizmet vereceği bildirildi.

A+A-

Tarihi Kars Antlaşması'nın yapıldığı konağın, restorasyon çalışmalarının ardından hükümet konağı olarak hizmet vereceği bildirildi.

Vali Ahmet Kara, Yusuf Paşa Mahallesi Ordu Caddesi üzerinde bulunan ve 2005 yılına kadar vali konağı olarak kullanılan konaktaki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Müze Odası da yapılan konağın Kars'ın tarihi kadar önemli olduğunu belirten Kara, ellerinde etnografik eserler bulunan vatandaşlardan, bunları bağışlamalarını ya da satmak suretiyle konağa teslim etmelerini istedi.

Devlet büyükleri ve yabancı misafirlerin, restorasyon çalışmalarından sonra tarihi konakta ağırlanacağını ifade eden Kara, "İnşallah bundan sonra misafirlerimizi, bakanlarımızı, yabancı misafirlerimizi burada ağırlayacağız. Ağırlarken de Kars'ın tarihini bu binaya gelen misafirlerimize anlatıp, öyle göndereceğiz" dedi.

Müze Odası'nda Kazım Karabekir'in kitaplarından Kars Antlaşması'nın imzalandığı fotoğraflara kadar, Kars ile ilgili önemli eserlerin bulundurulacağını vurgulayan Kara, şunları kaydetti:

"Bu kitapları Müze Odası'nda muhafaza edeceğiz. Müze Odası'na gelenler bu kitaplardan, belgelerden, dokümanlardan Kars'ın ve bu binanın tarihini öğrenmiş olacaklar. Bu binanın tarihi, bir bakıma Kars'ın tarihi demek. Çünkü Kars'ın kurtuluşuna vesile olan Kars Antlaşması bu binada imzalanmıştır. Dolayısıyla bu bina Kars'ın en önemli binasıdır. Bu önemli bina hükümet konağı olarak faaliyette bulunacak. Restorasyon faaliyetleri bitmek üzere. Ufak tefek eksiklikleri de giderdikten sonra taşınacağız."

Vali yardımcılarının yine eski binada kalacağını anımsatan Kara, "Özel kalem bürosu ile basın bürosundan bir görevli, yazı işlerinden bir görevli, müstahdemler ve sekretaryadan bir görevli de bu binaya gelecek. Yani makamı buraya taşıyacağız, valilik makamı burada faaliyet gösterecek" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.