1. HABERLER

  2. Eski Genelkurmay Başkanı GÖZALTINDA
Eski Genelkurmay Başkanı GÖZALTINDA

Eski Genelkurmay Başkanı GÖZALTINDA

Eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, İstanbul'da gözaltına alındı.

A+A-

Eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, İstanbul'da gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında eski Genelkurmay Başkanlarından emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı İstanbul'da gözaltına alındı.

ANKARA'YA GÖTÜRÜLECEK

Genelkurmay Eski Başkanı emekli orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın 28 Şubat soruşturması kapsamında ifadesinin alınması için Ankara'ya götürüleceği öğrenildi.

Polislerin şu an Fenerbahçe Orduevi'nde olduğu ve Karadayı'yı Ankaraya götüreceği ifade edildi.

Emekli Orgeneral Karadayı'nın önümüzdeki saatlerde Ankara'ya getirilmesi bekleniyor. Karadayı, soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Bilgili'ye ifade verecek.

28 Şubat soruşturması kapsamında bugüne kadar 90 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında dönemin 2. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu 60 kişi tutuklanmıştı.

28 ŞUBAT SÜRECİNİN GENELKURMAY BAŞKANI

30 Ağustos 1994 tarihinden geçerli olmak üzere Genelkurmay Başkanlığı görevine atanan Karadayı 28 Şubat sürecinde Genelkurmay Başkanlığı yapmaktaydı.

Çesitli basın organlarında çıkan haberlere göre, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile işbirliği yapıp, Genelkurmay 2. Başkanı olan Çevik Bir'in planladığı iddia edilen askeri darbeyi engellediği ortaya atılmıştır.

ÇEVİK BİR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklu bulunan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusunda, Karadayı'nın Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'nda söylediği "Batı Çalışma Grubu'ndan (BÇG) haberim yok" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını iddia eden Çevik Bir dilekçesinde şu ifadelere yer vermişti: 

'' 28 Şubat 1997 tarihli MGK toplantısı sonrasında da Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, Genelkurmay Başkanı Karadayı'dan aldığı emir ve direktiflere göre mutad çalışmayı başlatmış, yönergeler, usul ve prensipler çerçevesinde hazırlıklarına başlamıştır"

ERKAN MUMCU OLAYI

Medyaya yansıyan ses kasetlerinde ise İsmail Hakkı Karadayı'nın 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu'yu etkileyerek demokratik süreci engellediği iddia edilmistir. Karadayı, bu ses kasetlerinin montaj olduğunu ifade etmis ve iddiaları reddetmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.