Erzurumda Öğrencilere Linç GİRİŞİMİ

Erzurum'da Öğrencilere Linç GİRİŞİMİ

Erzurum'da Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi önüne gelen 'ülkücüler', sınavdaki öğrencileri linç etmek için binaya girmeye çalıştı.

A+A-

Erzurum'da Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi önüne gelen "ülkücüler", sınavdaki öğrencileri linç etmek için binaya girmeye çalıştı.

Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi'nde (AÜ) "ülkücü" bir grubun Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) sempatizanı öğrencileri linç girişiminde bulunduğu ve polis tarafından engellendiği, daha sonra şehirde yürüyüş yapan gruba polis müdahalesinde yedi kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre dün (5 Aralık) akşam saatlerinde Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik "ülkücü" grup, fakülteye girip sınavdaki öğrencileri linç etmek istedi. Fakültenin çevresinde önlem alan polis, grubun geçişine izin vermedi. Gruptakilerin sayısının giderek artması üzerine takviye birlik istendi. Kısa sürede 500'ü bulan saldırganların zaman zaman fakülte binasına girme çabaları polis tarafından engellendi ve bu anlarda gruptakilerle polis arasında "tartışmalar yaşandı".

Sınav sonrası BDP sempatizanı öğrenciler, polis eşliğinde arka kapıdan fakülteden ayrıldı.

"Ülkücü" grup, öğrencilerin arka kapıdan çıkarılması üzerine şehir merkezinin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı atan grup Atatürk anıtının bulunduğu havuz başına yürümek istedi. Polis gruba müdahale etti; yedi kişi gözaltına alındı.

3 Aralık'ta üniversitede "ülkücü" grubun saldırısı sonucu BDP'li öğrenciler yaralanmış, iki öğrenci hastaneye kaldırılmıştı. BDP'lilerin yaralandığı saldırı öncesinde Ülkü Ocakları (ÜO) Eğitim ve Kültür Vakfı Erzurum İl Başkanı Abdullah Kırmacı bir konuşma yapmış ve "Sahipsiz vatan batmaya haktır. Siz sahip olursanız batmayacaktır" demişti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.