1. HABERLER

  2. Erzurum'da Kurbanlıklar Görücüye ÇIKTI
Erzurum'da Kurbanlıklar Görücüye ÇIKTI

Erzurum'da Kurbanlıklar Görücüye ÇIKTI

Satıcılar fiyatların düşüklüğünden, vatandaşlar ise yüksekliğinden şikayetçi.

A+A-
Et fiyatlarında yaşanan artış sebebiyle bu sene kurbanlıklar el yakıyor. Kurbanlık buzağıların fiyatları bin ile 2 bin TL’den başlıyor.
 
Büyükbaş kurbanlıkların fiyatları ise 3 bin TL ile 5 bin TL arası değişen fiyatlar satışa sunuluyor. Satıcılar kurban fiyatlarının ucuzluğundan alıcı ar ise pahalı olmasından şikayetçi oluyorlar.
Ahmet Sucu, kurbanlıkların fiyatların çok pahalı olduğunu belirterek, “Para olacak ki mal alalım. Kimse de alım gücü yok. Biz pahalılıktan şikayetçiyiz. Satıcı da ucuzluğundan şikâyetçi. O da haklı çünkü getirip götürmesi, yemi bunların hepsi çok hepsi çok maliyetli işler” dedi.

Kurban satıcısı Zeynel Altan ise hayvancılığın emek isteyen bir iş olduğunu vurgulayarak, bu konuda önlem alınmazsa hayvancılıkta çok zarar edileceğini söyledi.
Besici Kenan Özdemir’de “Erken kesimler malın neslinin tüketilmesine sebep oldu. Böyle olunca da et fiyatları fırladı. Türkiye’de ki et fiyatları dünyanın hiçbir yerinde yok. Mal yok ki satayım bakalım sonumuz ne olacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.