1. HABERLER

  2. Erzurum'da Kültür ve Sanat ETKİNLİĞİ
Erzurum'da Kültür ve Sanat ETKİNLİĞİ

Erzurum'da Kültür ve Sanat ETKİNLİĞİ

Erzurum’da devam eden 25.Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında sportif yarışmaların yanı sıra bir çok kültür ve sanat aktivitesi de düzenleniyor.

A+A-
Erzurum’da devam eden 25.Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında sportif yarışmaların yanı sıra bir çok kültür ve sanat aktivitesi de düzenleniyor.
 
Günboyu 11 branşta devam eden müsabakaların ardından, akşamları da birbirinden ilginç organizasyonlar yapılarak, sporcular ve ülke delegasyonlarının hem stres atmaları, hem de Türk Kültürü’nü yakından tanımalarına imkan sağlanıyor.
 
YÖRESEL KIYAFETLER DEFİLESİ
Bu etkinliklerden biri de yarın(1 Şubat 2011) günü saat 20.00’de Palandöken semtindeki Erzurum AVM’deki Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 2011 Universiade Genel Koordinatörlüğü Kültür ve Sanat Komitesi’nce düzenlenen etkinlikte Anadolu Kültürü ve Yöresel Kıyafetleri Tanıtma Defilesi yapılacak.
 
ÇOK SAYIDA SERGİ AÇILDI
Öte yandan oyunlar öncesinde ve oyunlar ın devam ettiği süreçte çok sayıda sergi de izleyicilerin beğenisine sunuldu.
 
Palandöken’deki Erzurum AVM içerisindeki Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde PTT tarafından 15 Ocak’ta 25.Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Pul Sergisi, 17 Ocak’ta açılan Erzurum, Kış ve Spor konulu resim, karikatür, Erzurum geneli ilköğretim, lise ve dengi okullararası resim, karikatür, şiir ve kompozisyon yarışmasına katılan eserler sergileniyor. Kültür Merkezi’nde ayrıca Basri Erdem Baskı Resim Koleksiyonu, Remzi Gür Koleksiyonu Padişah Fermanları Sergisi izleyicilerin görüşüne açıldı.
 
Erzurum AVM içerisinde de oyunlar öncesinde açılan Eski Erzurum Fotoğrafları, Oltu Meslek Yüksek Okulu’ndan Mevlüt Kaplanoğlu’nun Erzurum Halı ve Kilimleri, Fikri Salman’ın tekstil desenleri sergisi, 6 Şubat’a kadar görülebilecek.
 
FISU Oteli’nde açılan Fehim İbrahim Hakkıoğlu’nun çakıldan Erzurum Resim, yine aynı yerde ve Curling, Buz Pateni salonunda Kış Sporları Resim sergileri, sporcular ve ülke delegasyonlarının ziyaretine açık olacak.
 
Şehir Merkezi’nde Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Yakutiye Müzesi de kültür ve sanat etkinliklerinin yapıldığı ayrı bir mekan oldu. Yakutiye Müzesi’nde Sadrettin Er ve Ruhi Konak’ın minyatür, Ahmet Sobacı ve Kadir Tuzcu’nun ebru, Erzurum Kız Meslek Lisesi’nin Erzurum Bindallı sergileri ve ebru atölyesi açıldı.
 
Atatürk Üniversitesi Sanat Galerisi ise Kadim Şehrin Sanatkarları’nın ürettiği geleneksel Türk El Sanatları sergisine ev sahipliği yapıyor. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Müzesi’nde fakülte sergisi, resim, heykel,grafik, halı, kilim, takı, çini sergileri de görülebilir.Güzel Sanatlar Fakültesi sergi salonunda da Erzurum’un iki kutup yıldızı, Hicaz ve Bağdat Demiryolları’nın 100.yılı fotoğraf sergisi açık tutuluyor.
 
Kültür ve Sanat etkinlikleri sadece müze ve sergi salonlarıyla sınırlı tutulmadı. Buz Hokeyi Salonu’nda İpek Yolu’ndan Olimpiyata Erzurum Fotoğrafları Suluboyalarla Erzurum, curling salonunda Erzurum Ovası Kuş türleri fotoğraf sergisi, Hizmetiçi Eğitim Enstitü Kurumu sergi salonunda Gravürlerle Erzurum sergisi, Dedeman Ski Logdge Oteli’nde Dört mevsim Erzurum Sulu Boya Resim, Çifte Minareli Medrese’de Lütfü Kaplanoğlu’nun Doğu-Batı Sentezi Resim Sergisi, Atatürk Evi Müzesi’nde Cemal Akyıldız’ın Atatürk Portreleri ve Anadolu Mimarisi resimleri, Yoncalık’taki Tarihi Hamam’da Erzurum Hanımeli Kültür Sergisi, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde Erzurum’u Yaşayan Sanatçılar Sergisi büyük ilgi gören etkinlikler oldu.
 
Bu arada Universiade Kızak Sahne Tiyatrosu, oyunlar döneminde Çifte Minareli Medrese, Atlama Kulesi, Buz Pateni Salonu’nda gösteriler yapacak. Erzurum Çarşı Pazar isimli Mehmet Çalmaşur konser programı ise Ocak ayında 3 gün şubatta da 2 gün sahne alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.