1. HABERLER

  2. Erzurum'da Geri Sayım BAŞLADI
Erzurum'da Geri Sayım BAŞLADI

Erzurum'da Geri Sayım BAŞLADI

Dünya Üniversite Oyunları'nın başlamasına sayılı gün kala hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

A+A-
Dünya Üniversite Oyunları'nın başlamasına sayılı gün kala hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.
"Anadolu’nun zirvesinde buluşalım" sloganıyla dünyanın dört bir yanından üniversiteli sporcuları davet eden 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın (Universiade Erzurum-2011) başlamasına sayılı günler kaldı.
Üniversite (University) ve olimpiyat (Olympiad) sözcüklerinin birleşmesinden meydana gelen Universiade (Üniversite Oyunları), 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında Erzurum’un ev sahipliğinde düzenlenecek.
LOGO
Oyunların logosu, 3 bölümden oluşuyor. Üstte, Çifte Minareli Medrese’nin çengel motifiyle stilize edilerek birleştirilen, Universiade organizasyonunun baş harfi olan "U" harfi, ortada Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) markasının beş kıtayı temsil eden yıldızları, altta ise organizasyonun adının geçtiği "logotype" alanı bulunuyor. Logoya ilham veren Çifte Minareli Medrese, Erzurum’un Selçuklular’dan kalan ve dünyada eğitim veren en eski medreselerden biri olmasının yanı sıra Anadolu’nun ilk üniversitesi sayılmasıyla da dikkati çekiyor.
MASKOT "KANKA"
Oyunların maskotu Kanka, çift başlı kartalı sembolize ediyor. Selçuklu Devleti ve daha eski Türk devletlerinde kullanılan bu figür, güç ve kudret ile doğu ve batı hakimiyetinin göstergesi olarak kabul ediliyor.
Maskota verilen isim "Kanka" ise dostluk, arkadaşlık ve kardeşlik anlamlarını taşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.