1. HABERLER

  2. İşadamlarına Ölüm Baba'nın Emri mi?
Erzurum Pasinler'e Dev ENTEGRE TESİS

Erzurum Pasinler'e Dev ENTEGRE TESİS

Erzurum'un Pasinler ilçesine 387 milyon yatırım bedelli 10 bin büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve entegre tesisi kurulacak.

A+A-

Erzurum'un Pasinler ilçesine 387 milyon yatırım bedelli 10 bin büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve entegre tesisi kurulacak.


HOL-TUR ve Alanya İnşaat ortaklı firma 10 bin büyükbaş sığır yetiştiriciliği ve entegre tesisinin Pasinler'de kurulması için Pasinler Belediyesi'yle protokol imzaladı. 3 etapta tamamlanacak tesisin ilk etabında bin büyükbaş hayvan, tesisin 18'nci ayında 6 bin büyükbaş hayvan, son etabındaysa 10 bin büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve entegre tesisi olarak tamamlanmış olacak.


Alanya İnşaat sahibi Süleyman Üstündağ, kuracakları tesisin birinci evresinin 2010'un 8. ayında bin büyükbaşla hizmete başlayacağını, tesisin 33'ncü ayında ise hedeflenen 10 bin hayvana ulaşacaklarını belirterek, kurulacak tesisin tamamı bittikten sonra 387 milyon TL'lik yatırım yapılmış olacağını söyledi.


Üstündağ, tesiste yetiştiriciliğe ilk etapta bin hayvanla başlanacağını buna paralel 15 ailenin yerleşik olarak istihdam edileceğini, tesisteki havyan sayısı etaplara göre arttığında ise 45 yerleşik aileyi tesiste istihdam ettireceklerini, tesis tamamlandığında da 450 kişiyi tesislerinde istihdam etme imkanına kavuşacaklarını bildirdi. Buna paralel olarak 250 çiftçiyle anlaşma yapıp kaba yem bitkileri ektireceklerini söyleyen Üstündağ, bu tesisle sadece Pasinler'e değil bütün Doğu Anadolu'ya hizmet verebileceklerini ifade etti.


Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, protokolünü imzaladıkları bu tesisin ilçelerine çok büyük faydalar sağlayacağını belirterek, tesisi ilçeye kazandıran Alanya İnşaat sahibi Süleyman Üstündağ ve ortaklarına teşekkür etti. Başkan Sertoğlu, firmanın ilçelerini seçmelerinin Pasinler Ovası ve Pasinler'in tarım ve hayvancılık bölgesi olmasından kaynaklandığını, böyle bir tesisin ilçelerine kazandırmalarının mutluluğu içinde olduklarını söyledi.


Başkan Sertoğlu, ayrıca belediyelerinin yatırımcılara imkan sağladığını, kendilerine düşen görevi zamanında yapacaklarını belirtti. 387 milyonluk tesisin Pasinler için çok büyük nimet olduğunu anlatan Sertoğlu, tesisin sadece tarım ve hayvancılık olarak düşünülmemesi gerektiğini, Pasinler ilçelerinde her gün katlanarak yükselen işsizliğe de büyük bir oranda çare olacağını belirtti.


Konuşmaların ardından hazırlanan protokol Başkan Sertoğlu ve Alanya İnşaat sahibi Üstündağ arasında imzalandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
3 Yorum