1. HABERLER

  2. Erzurum AÜ'de Dört Öğrenci YARALANDI
Erzurum AÜde Dört Öğrenci YARALANDI

Erzurum AÜ'de Dört Öğrenci YARALANDI

Atatürk Üniversitesi'nde (AÜ), 'ülkücü' bir grubun BDP sempatizanı öğrencilere saldırması sonucu dört öğrencinin yaralandığı bildirildi.

A+A-

Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi'nde (AÜ), içinde esnaftan kişilerin de olduğu "ülkücü" bir grubun Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) sempatizanı öğrencilere saldırması sonucu dört öğrencinin yaralandığı bildirildi.

Bugün (3 Aralık) AÜ Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi'nde okuyan BDP sempatizanı öğrencilerin, üniversitedeki baskıları protesto etmek amacıyla bir toplantı yaptığı, bu sırada "ülkücü" olduğu belirtilen yaklaşık 100 kişilik bir grubun sloganlar atarak Yoncalık semtinden fakülte önüne yürüdüğü öğrenildi.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre polisin müdahalesinde BDP sempatizanı öğrenciler içeride kalırken, fakülte polis tarafından çembere alındı ve ülkücüler dışarıda tutuldu.

"Hiçbir olaya müdahil olmayın; güvenlik güçleri gerekeni yapacaktır"

Fakülte önünde toplanan öğrencilere Ülkü Ocakları (ÜO) Eğitim ve Kültür Vakfı Erzurum İl Başkanı Abdullah Kırmacı bir konuşma yaptı. Kırmacı şunları söyledi:

"Değerli dava arkadaşlarım. Erzurum'da her geçen gün bunlar arsızlaşmakta. Sözde halkların kardeşliğini savunduğunu zannederek buradaki insanları bölüp parçalamak istemektedirler. Mesele bunların bir avuç olması değil. Mesele bunlara göz yumanlar. Buraya şov yapmak için de gelmedik. Bir an önce tedbir alınmalı. Atatürk üniversitesi'nin huzurunun bozulmasına fırsat verilmemelidir. Sahipsiz vatan batmaya haktır. Siz sahip olursanız batmayacaktır. Kargaşaya, fitne fesata yer vermemek için, herkes akıllı uslu olsun. Atatürk Üniversitesi bizim, bu meydanı kimseye bırakmayız, kimsenin de gücü yetmez. Geçin okullarınızda okuyun ve bu şerefsizlere fırsat vermeyin. Şimdi herkes okuluna geçsin, hiçbir olaya da müdahil olmayın. Güvenlik güçleri gerekeni yapacaktır."

Konuşmadan bir süre sonra ise Eğitim Fakültesi'nden öğrencilerin içinde olduğu olayın çıktığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.