1. HABERLER

  2. Türkiye'nin Etnik Haritasi
Erzincan Başsavcısı GÖZALTINDA

Erzincan Başsavcısı GÖZALTINDA

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in adliyedeki makam odası ve evinde arama yapıldı. Aramaların ardından Cihaner gözaltına alındı.

A+A-
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in adliyedeki makam odası ve evinde arama yapıldı. Aramaların ardından Cihaner gözaltına alındı.
Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcısı Osman Şanal'ın talimatıyla Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in makam odası ve evinde arama yapıldı.
Başsavcı Şanal'ın talebi üzerine aramalara Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nden de polis ekibi de katıldı.
Aramaların ardından Başsavcısı Cihaner gözaltına alındı. Cihaner, Erzurum'a götürülüyor.
Başsavcı Cihaner’in avukatı Hamit Sekman, müvekiline “Ergenekon terör örgütüne üye olmak”, “resmi evrakta sahtecilik yapmak” ve “iftira ve tehdit” gibi suçlamalar yöneltildiğini söyledi.
Sekman, aramaların ardından bilgisayar ve bazı CD ile birtakım evraklarara el konulduğunu kaydetti.
Cihaner’in sakin olduğunu ifade eden Avukat Sekman, “İddiaların asılsız olduğunu ve gerçeklerin ortaya çıkacağını biliyor” dedi.

BU NOKTAYA NASIL GELİNDİ?
1968 Kars doğumlu olan İlhan Cihaner 2007 yılının Temmuz ayından beri Ezincan Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapıyor.
İlhan Cihaner göreve başladığı yıl İsmailağa Cemaati ile Fetullah Gülen hakkında soruşturma başlattı.
Cemaate bağlı Medine Vakfı'nın kentte ve bazı ilçelerdeki evlerinde çocuklara yatılı dini eğitim verildiği iddiaları üzerine dinleme kararı alındı.
17 vakıf ve derneğe yapılan baskınlarda gözaltına alınan 26 kişiden 7'si tutuklandı.

YETKİ TARTIŞMASI
Başsavcılığın cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu ile “Cüppeli Ahmet” diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 69 şüpheliyi gözaltına almak için 16 kentte operasyon yapma hazırlıkları ise Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na takıldı.
Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal, bir ihbar mektubunu dayanak gösteredi ve "Cemaatin silahlı olduğu ve Anayasa’yı zorla yıkmayı hedeflediği"ni söyleyerek dosyanın yetki alanına girdiğini savundu.
Erzincan Savcılığı'nın iddiasına göre, operasyon yapılacak grup silahlı değildi ve ihbar mektubu dosyanın Erzurum'da görülmesini isteyen şüpheliler tarafından gönderilmişti.
Bu tarihten itibaren Erzurum ve Erzincan Savcılığı arasında yetki kavgası başladı.
26 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
Soruşturma elinden alınan İlhan Cihaner hakkında Adalet Bakanlığı 26 yıl hapis istemi ile dava açtı.
‘İMAR KİRLİLİĞİ’ İDDİASI
İddianemin en dikkat çeken suçlaması ise “imar kirliği”ne neden olmaktı.
Başsavcı Cihaner'in adliye lojmanlarının bahçesine yaptırdığı kameriye ile imar kirliliğine yol açtığı iddia edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
3 Yorum