1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Meski Ödüllü Resim Ve Slogan Yarışması Düzenliyor
Ermenistandan Ragıp Zarakoluna ÖDÜL

Ermenistan'dan Ragıp Zarakolu'na ÖDÜL

KCK davasından yargılanan yazar ve yayıncı Ragıp Zarakolu'na Ermenistan'da Cumhurbaşkanlığı Ödülü verildi.

A+A-

KCK davasından yargılanan yazar ve yayıncı Ragıp Zarakolu'na Ermenistan'da Cumhurbaşkanlığı Ödülü verildi. Zarakolu, Türkiye'de bir "inkar endüstrisi" oluşturulduğunu belirtti.

Daha önce de birçok uluslararası ödüle layık görülen yazar, yayıncı ve insan hakları savunucusu Ragıp Zarakolu, Ermenistan'da Cumhurbaşkanlığı Ödülü’ne layık görüldü.

Hrant Dink'ten sonra bu ödülü alan ikinci Türkiyeli olan Zarakolu, ödül töreninde yaptığı konuşmasına teşekkür ederek başladı.

Zarakolu, "1000 yılı aşkın devam eden birarada yaşama kültürü acımasızca tasfiye edildi. Bir zamanlar iki dilli ortak paralarımız vardı" dedi. "Evet, Türkiye kabul, özür ve tazmin yükümlülüğünü yerine getirse bile, Ermeniler ve Türkler geçmişteki gibi olamazlar. Ama bu yerine getirildikten sonra artık geleceğe birlikte bakabiliriz" diyen Zarakolu, Türkiye'de bir "inkar endüstrisi" oluşturulduğunu belirtti. Törende konuşan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ise, "Türkiye vatandaşı Ragıp Zarakolu'nun Ermeni Soykırımının tanınması konusunda büyük katkısı için Ermenistan Cumhurbaşkanlığı Ödülü’nü almasını hepimiz önemsiyoruz" diyerek, Zarakolu'nun faaliyetlerinin cesaretin güzel bir örneği olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.