1. HABERLER

  2. Yağmur 'Toprak Damlı' Evleri YIKTI
Ermenistan Kürtleri Türk'e Saldırıyı Kınadı

Ermenistan Kürtleri Türk'e Saldırıyı Kınadı

Ermenistan'da yaşayan Kürtler, DTP’nin siyasi yasaklı eski eşbaşkanı Ahmet Türk'e Samsun'da yapılan saldırıyı kınadı.

A+A-
Ermenistan'da yaşayan Kürtler, DTP’nin siyasi yasaklı eski eşbaşkanı Ahmet Türk'e Samsun'da yapılan saldırıyı kınadı.
Ermenistan'da yaşayan Kürtler, başkent Erivan’daki Yazarlar Evi’nde düzenlenen bir basın toplantısı ile, kapatılan DTP’nin siyasi yasaklı eski eşbaşkanı Ahmet Türk’e Samsun’da yapılan saldırıyı kınadı.
Basın toplantısına Ermenistan’daki Kürt kurumları katılarak tepkilerini dile getirdi. Ahmet Türk’e yapılan saldırının Kürt halkına yapılan bir saldırı olduğuna vurgu yapılan basın açıklamasına şu kurumlar katıldı: Şêwra Gelê Kurdên Ermenistanê (Ermenistan Kürt Halkı Dayanışması) Başkanı Kınsayê Hemîd, Kürdistan Komite Başkanı Jenya Qadir, Erivan Radyosu yöneticisi Keremê Seyad, Kürt Aydınlar Birliği Başkanı Emerîkê Serdar, Kürt Yazarlar Birliği Başkanı Karlînê Çaçanî, Riya Teze sorumlusu Grişayê Memê, Prof. dr. Zurbe Îboyan ile çok ayıda aydın ve yazar.
Basın açıklamasına katılan tüm kurum ve kuruluşlar adına açıklama yapan Şêwra Gelê Kurdên Ermenîstanê Başkanı Kınyasê Hêmîd Ahmet Türk’e yönelik yapılan bu saldırının direk devlet tarafından planlandığını belirterek, Ermeni gazeteci Hrand Dink’e yapılan saldırıya benzetti. Hemid şu açıklamalarda bulundu: “Ahmet Türk’e yapılan saldırının Başbakan, muhalefet ve bakanlar tarafından kınanması büyük bir aldatmadan ibarettir. Çünkü yaklaşık bir senedir 2 binden fazla belediye, il ve ilçe başkanları, yazar, aydın ve Kürt demokratları içeri atılmış, partileri kapatılmış Ahmet Türk dahil 2 siyasetçinin milletvekillikleri düşürülmüş, siyaset yasağı getirilmiş. Yapılan saldırıyı güya kınıyorlar. 2 bin arkadaşını tutuklayacaksın partisini kapatacaksın, vekilliklerini düşüreceksin, korucuları halkı katlettiği halde helikopterle halkın içinden kaçıracaksın, güvenlik sebebiyle Samsun’a götüreceksin, katilleri koruyup her gün demokratları hedef göstereceksin, ondan sonrada yapılan saldırıyı kınayacaksın. Bu aldatma değil de nedir? Türk devletinin günümüzdeki siyaseti gerek Kürtler için gerek Ermeni halkı için tasfiyeye yöneliktir. Biz Ermenistan’da yaşayan Kürtler olarak Türklerin bu siyaset anlayışının farkındayız. Ahmet Türk’e yönelik yapılan bu saldırıyı direk devlet tarafından planlandığını ve Hırand Dink’e yapılan saldırıyla aynı kefede olduğunu belirtiyor bu saldırıları ve siyasi katliamı kınıyoruz.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.