Ermenistan Armasına Benziyor KALDIRIN

Ermenistan Armasına Benziyor KALDIRIN

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi kampüsünde bulunan aslan ve kartal figürlü heykel, Ermenistan Cumhuriyeti armasına benzediği iddiasıyla kaldırıldı.

A+A-

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi kampüsünde bulunan aslan ve kartal figürlü heykel, Ermenistan Cumhuriyeti armasına benzediği iddiasıyla kaldırıldı.

Heykeltraş Atanas Karaçoban, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ne yaptığı aslan ve kartal figürlü heykel, üniversite rektörlüğünce Ermenistan armasına benzediği gerekçesiyle kaldırıldı.

“Kararı şaşkınlıkla karşıladım”
Cnntürk’ün haberine göre, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde bulunan aslan ve kartal figürlü heykel Ermenistan Cumhuriyeti armasına benzediği gerekçesiyle kaldırıldı. Konuyla ilgili konuşan Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi heykeltraş Atanas Karaçoban, kararı şaşkınlıkla karşıladığını söyledi.

“Depoya kaldırıldı”
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Ermenistan'ın devlet armasına benzediği ileri sürülen "Aslan ve Kartal" heykelinin yerinden sökülüp depoya kaldırıldığını söyledi.

Üniversitenin giriş kapısındaki 2 heykelin estetik olarak da şık olmadığını belirten Karaaslan, “Bu heykellerin Ermenistan'ın devlet armasına benzediği yönünde çok sayıda şikayet aldık. Üniversitemizin danışma kurulu, şikayetler üzerine söz konusu heykellerin kaldırılması yönünde bir karar verdi. Heykeller depoya kaldırıldı" dedi.

Ben Türküm “savunması”
Kendisine danışılmadan böyle bir uygulama yapılmasına üzüldüğünü belirten Karaçoban, "Keşke önce bana bir sorsalardı. Heykelimin, uzaktan yakından öyle bir armayla alakası yok. Ben Türk'üm ve Atatürk milliyetçisi bir insanım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.