1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aydın ERDEM Protestolarla ANILDI
Ermeni Sevag İçin Adalet İSTEDİLER !

Ermeni Sevag İçin Adalet İSTEDİLER !

24 Nisan 2011'de askerlik yaptığı Batman'da şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Ermeni asker Sevag Şahin Balıkçı'nın duruşması öncesi ailesi ve aydınlar bir araya geldi.

A+A-

24 Nisan 2011'de askerlik yaptığı Batman'da şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Ermeni asker Sevag Şahin Balıkçı'nın duruşması öncesi ailesi ve aydınlar bir araya geldi. Balıkçı'nın ölümüne ilişkin davanın bir sonraki duruşması 13 Şubat'ta görülecek.

Toplantıya, Rakel ve Arat Dink, Ufuk Uras, Zeynep Tanbay, Yasemin Göksu'nun da aralarında olduğu çok sayıda aydın, sanatçı ve siyasetçi katıldı.

‘KATİL ELİNİ KOLUNU SALLAYARA DOLAŞIYOR’

"Sevag İçin Adalet Girişimi" adına konuşan Kerem Kabadayı, Sevag Balıkçı'nın komutanlarının, Balıkçı'nın ölümünün ardından tanıkların üzerinde baskı kurmasına tepki gösterdi.

Tanıklar üzerindeki baskı sürerken katilin tutuklanmamasını eleştiren Kabadayı, "Sevag'ı aramızdan aldı, dışarıda elini kolunu sallayarak dolaşıyor" dedi.

Kabadayı, Sevag Balıkçı'nın ırkçı bir nefret cinayetine kurban gittiğini belirterek, cinayetin Ermeni Soykırımı'nın yıl dönümünde yaşandığını hatırlattı, sanığın milliyetçi kimliğine dikkat çekti.

"Bu ırkçı nefret cinayeti cezasız kaldığı sürece, Ermeni gençlerin hayatı tehdit altındadır" diyen Kabadayı, katilin tutuklanmasını, ayrıca tanıklar üzerinde baskı kuranların da cezalandırılmasını talep etti. Kabadayı, Balıkçı için adalet istediklerini dile getirdi.

‘MGK VE ASKERİ YARGI CİNAYETTEN SORUMLU’

Ufuk Uras ise cinayetin planlı olduğunu belirterek, "Irkçı cinayetlere, ırkçı nefrete karşı duyarlılığı yükseltmek ve Sevag için buradayız" dedi.

Uras, azınlıkları hedef alan MGK raporları ile askeri yargıyı cinayetten sorumlu tuttu.

Ermeni Soykırımı'nda 1.5 milyon Ermeni'nin yaşamını yitirdiğini anımsatan Uras, "1.5 milyon Ermeni, artı Hrant, artı Sevag... Daha fazla 'artı' olmasın istiyoruz" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Ermeni er Sevag Şahin Balıkçı, Ermeni Soykırımı'nın yıl dönümü olan 24 Nisan 2011 tarihinde askerlik yaptığı kışlada vuruldu. Gün içinde hazırlanan ilk tutanaktaki ifadeler çelişkiliyken, 2. tutanakta tüm ifadeler birbirinin aynı hale geldi.

27 Aralık 2011 tarihinde bir tanık, "Vicdanım elvermiyor" diyerek ifadesini değiştirdi. Söz konusu tanık, Kıvanç Ağaoğlu'nun silahı Sevag Şahin Balıkçı'ya doğrultarak ateş ettiğini söyledi. Tanık, "Komutanlar bizi topladı" diyerek, ifadelerin nasıl değiştirildiğini de anlattı.

Sanık Kıvanç Ağaoğlu, ülkücü olmasıyla biliniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.