1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ın Soğuğu Vatandaşa Durakta Ateş Yaktırdı
Ermeni Askeri Vuran ÜLKÜCÜ ÇIKTI

Ermeni Askeri Vuran ÜLKÜCÜ ÇIKTI

24 Nisan günü Batman'ın Kozluk ilçesindeki jandarma karakolunda hayatını kaybeden Ermeni asker Sevag Şahin Balıkçı'yı vuran Kıvanç Ağaoğlu adlı askerin ülkücü olduğu ortaya çıktı.

A+A-

24 Nisan günü Batman’ın Kozluk ilçesindeki jandarma karakolunda hayatını kaybeden Ermeni asker Sevag Şahin Balıkçı’yı vuran Kıvanç Ağaoğlu adlı askerin ülkücü olduğu ortaya çıktı.

Ermeni katliamının yıldönümünde Kozluk ilçesinde askerlik yapan Sevag Şahin Balıkçı adlı asker ‘kaza kurşunu’ sonucu hayatını kaybettiği açıklandı. Resmi kaynaklar kurşunun doldur-boşalt sırasında ateş aldığını iddia etti.

Balıkçı’yı vuran askerin isminin Kıvanç Ağaoğlu olduğu belirtilirken, Sevag’ın ölümü ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Ağaoğlu’nun sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasındaki ülkücü yayınlar dikkat çekti. Ağaoğlu’nun hesabında Muhsin Yazıcıoğlu ve Mustafa Yıldızdoğan gibi birçok kişiye ait yayınlar paylaştığı öğrenildi. Sayfasında Ağaoğlu’nun sempati duyduğu sanatçı ve siyasetçilerin ülkücü olması dikkat çekti.

ANNE BALIKÇI KARAKOLA GİTTİ

Bu arada Sevag Şahin Balıkçı’nın Anne Ani Balıkçı Batman’da oğlunun vurulduğu karakola giderek, oğlunun arkadaşları ile görüştü. Aile avukatları Cem İsmail Halavut ile birlikte Pazar günü olayın gerçekleştiği karakola giden Anne Balıkçı oğlunu vuran Kıvanç Ağaoğlu ile yüz yüze görüştü.

Anne ile görüşmesinin ardından daha sivil mahkeme tarafından serbest bırakılmasına rağmen askeri mahkeme tarafından tutuklanan Ağaoğlu ise ifadesinde ‘’Bulunduğumuz karakol güvenlik açısından sıkıntılıydı. Telsize Kürtçe konuşmalar düşmüştü ve komutanlarımız bizi uyarmıştı. O nedenle ben de kendi güvenliğim ve arkadaşlarımın güvenliği için silahımı dolduruşa aldım. Silahımın namlusu yukarı doğruydu. Dolduruşa alıp indirdiğim sırada silah patladı. Ben Sevag’a isabet ettiğini anlamadım. Kendisi yanını tutuyordu, şaka yaptığını sandım. Aramızda 2 metre mesafe vardı. Sonra şaka olmadığını anladım. Silahı kasten doğrultmadım’’ dedi.

TANIKLAR: TÜFEĞİ SEVAG’A TUTMUŞTU

Ömer Korkmaz isimli asker olay günü Kıvanç’ın silahını garnizonda doldur boşalt yaptığını belirterek, “Bir el silah sesi duydum. Kafamı kaldığrdığımda Kıvanç’ın elindeki tüfeği Sevag’a tutmuş vaziyette ve donmuş şekilde durduğunu gördüm’’ sözleri dikkat çekti.

Olayın görgü şahitlerinden Halil ekşi ise şöyle dedi: “Kıvanç tüfeği tam dolduruşa aldı. Sonra muhtemelen tüfeği şaka amaçlı olarak karşısında duran Sevag’a doğrulttu.’’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
2 Yorum