1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eximbank Yönetiminden Kombassan Kağıt’a Ziyaret
Erkek Sesi İsteyen Tek Ülke TÜRKİYE

Erkek Sesi İsteyen Tek Ülke TÜRKİYE

Mercedes otomobillerdeki navigasyon cihazları sürücülere 15 dilde kadın sesiyle rehberlik ederken, Türkçede erkek sesi kullanıyor.

A+A-

Mercedes otomobillerdeki navigasyon cihazları sürücülere 15 dilde kadın sesiyle rehberlik ederken, Türkçede erkek sesi kullanıyor. Sebep, Türkiyeli sürücülerin sürücülerin erkek sesi tercih etmesi!

Mercedes otomobillerdeki navigasyon cihazları sürücülere 15 dilde kadın sesiyle kadın sesiyle rehberlik ederken, Türkçede erkek sesi kullanıyor. Sebep, Türkiyeli sürücülerin sürücülerin erkek sesi tercih etmesi.

Hürriyet gazetesinden Orhan Gedik, firmanın Stuttgart kentindeki merkezine bir mektup yazarak "Neden sadece Türkçede erkek sesi var" diye sordu.

Mercedes-Benz'in basın ve halkla ilişkiler küresel bilgi dairesinden Norbert Giesen imzasıyla gelen yanıtta dünyanın her ülkesinde navigasyon sistemlerinde kadın sesi tercih edildiği vurgulanırken, Türkiyeli sürücülerin erkek sesini tercih ettiği belirtildi.

Açıklama şöyle:

"Uzun bir zaman önce navigasyon sesleri için anket yaparak bir ses profili çıkardık Fransızcayı seslendiren kadından Türkçeyi seslendiren kişiye kadar tüm ses sanatçıları fotoğrafta görülüyor. Gerçekten de tüm ülkelerde navigasyon sesi bir kadına aitken, Türkiye'deki Mercedes kullanıcıları bu rolün sempatik bir erkek sesinden yapılmasına önem veriyor. Bunun arkasında kültürel sebepler olabilir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.