1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Erkeğe 'HAMİLE' Teşhisi KOYDULAR
Erkeğe HAMİLE Teşhisi KOYDULAR

Erkeğe 'HAMİLE' Teşhisi KOYDULAR

Iğdır'da, engelli raporu almak için hastaneye giden iki çocuk babası R.Ş., kendisine gebelik teşhisi konulduğunu öğrenince şoke oldu.

A+A-

Iğdır'da, engelli raporu almak için hastaneye giden iki çocuk babası R.Ş., kendisine gebelik teşhisi konulduğunu öğrenince şoke oldu. Alay konusu olduğunu söyleyen R.Ş., "Tazminat davası açacağım" dedi.

Iğdır'da hakkında açılan bir dava için gereken engelli raporunu almak için hastaneye giden iki çocuk babası R.Ş. kendisine hamile teşhisi konulduğunu öğrendi. Yüzde 40 görme engelli olan R.Ş., hastanede kendisine sinüzit ve gebelik teşhisi konulduğunu belirtirken "Mahallede ve yakınlarım arasında alay konusu oldum. Dava açacağım" dedi. Olaylar, bir devlet dairesinde memur olarak çalışan R.Ş.'nin 2003'te trafik kazası geçirmesiyle başladı. Beyin travması geçiren R.Ş.'nin her iki gözünde de yüzde 40 görme kaybı oluştu. Engelli raporu verilen R.Ş., 4 yıl sonra gözleri ve başındaki ağrı nedeniyle Iğdır Devlet Hastanesi'ne gitti. O dönem hastanede çalışan doktorlardan Oktay Ö. tarafından R.Ş.'ye "akut sinüzit" ve "gebelik" teşhisi konuldu. Doktor, R.Ş.'ye sinüzit olduğunu söylerken hasta ise muayene kağıdı almadığı için gebelik teşhisinden habersizdi.

ŞİKÂYET OLUNCA..

Ancak kazadan iki yıl sonra bir devlet kuruluşuna engelli kadrosundan işe giren R.Ş. hakkında, geçtiğimiz aylarda engelli olmadığı, haksız yere kadroya alındığı iddiasıyla şikâyette bulunuldu. Hakkında dava açılan R.Ş.'den engel durumunu belirten sağlık raporları istendi. Bunun üzerine Iğdır, Kars ve Ankara'dan aldığı raporların yanı sıra 4 yıl önce Iğdır Devlet Hastanesi'ndeki muayene raporlarını almak isteyen R.Ş., gözlerine inanamadı. Muayene kağıdında sinüzit ve gebelik teşhisi konulduğu yazıyordu. Ailesinin raporda yazılanları gördüğünde şok geçirdiğini söyleyen R.Ş., "O dönem muayene ücreti olarak da 45 lira maaşımdan kesilmiş. Nasıl olur da bir erkeğe herhangi bir rahatsızlıktan dolayı hamile raporu verilir" diyerek tepki gösterdi. Mağdur vatandaş, "Durumu doktorlara sorduğumda, T.C. kimliğimle hamile bir kadının muayene olmuş olabileceğini söylediler" dedi. Mahallede ve yakınları arasında alay konusu olduğunu söyleyen R.Ş., "Kimileri 'doğuma kaç ay kaldı' deyip alay ediyor. Söz konusu doktor ve hastane hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağım" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.