1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aydınspor 1923 Potada Seçmelere Başladı
Erenkaranın Cenaze Toprağa VERİLDİ

Erenkara'nın Cenaze Toprağa VERİLDİ

Hakkari Çukurca'da PKK ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Adem Erenkara'nın cenazesi Kars'a getirildi.

A+A-

Hakkari Çukurca'da PKK ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Adem Erenkara'nın (26) cenazesi, askeri uçakla Kars'a getirildi.

Erenkara'nın cenazesi Kars Havaalanı'nda, Vali Eyüp Tepe, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar ve yakınları tarafından karşılandı.

Kars Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Fethiye Cami'si morguna götürülen şehidin cenazesi Cuma günü toprağa verilecek.

Haberin Devamı

ERENKARA TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'de dün şehit olan Piyade Uzman Çavuş Adem Erenkara memleketi Kars'ta toprağa verildi.

Hakkari'de dün şehit olan Piyade Uzman Çavuş Adem Erenkara memleketi Kars'ta toprağa verildi. Şehidin acılı annesi oğlunun vesikalık fotoğrafını, 'sana doyamadım oğlum' diyerek tekrar tekrar öptü.

Piyade Uzman Çavuş Adem Erenkara'nın naaşı ilk olarak merkez Fethiye Camii'ne getirildi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ilk olarak şehidin annesi Adalet Erenkara ile babası Hikmet Erenkara'ya taziyelerini iletti. Kıvrıkoğlu, İl Müftü Yardımcısı Veli Südütemiz'in kıldırdığı cenaze namazına da katıldı.

Cenaze namazı sonrası şehidin annesi ve akrabaları tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. Buradan alınan şehidin cenazesi askerlerin omzunda bir süre taşındıktan sonra Kars Belediyesi cenaze nakil aracı ile Kümbetli köyüne götürüldü. Yürüyüş sırasında dev bayrak açan binlerce kişi tek bir ağızdan, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı.

Kümbetli köyüne getirilen şehidin naaşı ilk olarak baba ocağına alındı. Ardından ise köy mezarlığında, Kars Valisi Eyüp Tepe, Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Doç.Dr. Yusuf Tekin, Garnizon Komutanı Zeki Gürcan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Ak Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ahmet Arslan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, askeri yetkililer ve binlerce kişinin katılımı ile toprağa verildi.

Öte yandan acılı aile, taziyeleri köy meydanına kurulan taziye çadırında kabul ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum