Erdoğan İçin Yoğun Güvenlik ÖNLEMİ

Erdoğan İçin Yoğun Güvenlik ÖNLEMİ

İl Kongresi dolayısıyla Diyarbakır'a giden Erdoğan için yoğun güvenlik önlemi alındı.

A+A-

AKP İl Başkanlığı Kongresi dolayısıyla Diyarbakır'a giden Erdoğan için yoğun güvenlik önlemi alındı. BDP Eşbaşkanı Demirtaş, Diyarbakırlılara protesto etme çağrısı yaptı.

AKP Diyarbakır İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi ile 256 proje ve 39 tesisin açılışına katılmak üzere Diyarbakır'a giden Başbakan Erdoğan için kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bağlar'da bazı işyerleri kepenk kapattı. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, "Sen hem benim halkımı katledeceksin, cenazelerine hakaret edeceksin, tehdit edeceksin, hem de gelip Diyarbakır meydanlarında bize sesleneceksin. Diyarbakır buna en iyi cevabı verebilmelidir" diyerek Diyarbakırlılara gitmeyin çağrısı yaptı.

Üç dilli "Hoş geldin" pankartı

Başbakan Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle hazırlanan Türkçe, Kürtçe ve Zaza dillerindeki pankartlar kentin değişik noktalarına asıldı. Pankartlarda "Hoş geldiniz" anlamına gelen Kürtçe, "Tu Bi Xer Hati" Zazaca, "Tu Heyrumey" yazıyor.

Diyarbakır'da görev yapan altı bin polis stratejik noktalara panzerler desteğiyle yerleştirildi; bir polis helikopteri hava desteği verdi. Erdoğan'ın konuşma yapacağı kapalı spor salonuna girişlerde hiç bir metal eşyaya izin verilmedi.

Diyarbakır'da yapılan BDP 2. Yerel Yönetimler Konferansı'nda konuşan Demirtaş ise, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretini ve "BDP ile müzakere ederiz" sözlerini değerlendirdi.

Erdoğan'ın Diyarbakır'a geleceğini hatırlatan Demirtaş halka şöyle seslendi:

Protesto edin, dinlemeye gitmeyin, tepkinizi ortaya koyun.

"'Kürt sorunu bitmiştir' diyen AKP ile neyi konuşacağız?" diye soran Demirtaş, "'BDP ile müzakere ederiz' derken, bizlerle neyi konuşacaksın? Bizlerde ihale, rant şirket yoktur, o sizde var. Samimi olduğunu göstereceksin, ilk önce dilini değiştireceksin. Senin karşında çoluk çocuk yok. Ortadoğu'yu ayağa kaldıran bir halk hareketi var. Sana sunduğumuz önerilerle siyasetçilerimizi serbest bırakacaksın, her şeyden önce Sayın Abdullah Öcalan'ın Kürt halk önderi olduğunu kabul edeceksin. 11 aydır, bir adaya bir koster bile göndermiyorsunuz, bu kadar ciddiyetsizlik, bu kadar ahlak dışı, hukuk dışı bir yaklaşım olabilir mi? Çıkıp deyin, 'biz tecrit, imha kararı aldık' deyin, bu daha da dürüstçedir. Bu kadar ucuz politikalarla hareket etmeyin. Müzakere zeminini hazırlayın, hangi zaman müzakereden kaçtık. Bizim için 'ne zaman başları sıkıştıysa geldiler' diyor, ben bundan dolayı onları Allaha havale ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.