1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'Borç Yapılandırması'nda Son Gün
Erdoğan Hem Popüler Hem DEĞİL

Erdoğan Hem Popüler Hem DEĞİL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Time dergisinin 'Yılın Kişisi' anketini 122 bin 931 oyla birinci sırada tamamladı.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Time dergisinin “Yılın Kişisi” anketini 122 bin 931 oyla birinci sırada tamamladı. Erdoğan aynı zamanda, en az popülerler anketinde de birinci sırada.

Tayyip Erdoğan, Time dergisinin “Yılın Kişisi” anketini 122 bin 931 oyla birinci sırada tamamladı.

Time Dergisi'nin 2011'in en etkili kişisini seçmek için düzenlediği "Yılın Kişi"si anketi tamamlandı. Anketin sonucunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 122 bin 931 oy alarak birinci oldu.

Ancak Erdoğan, 2011'in "en az popülerler" listesinde de bir numara.

Erdoğan, "en az popülerler'' listesinde, yılın kişisi olmak için aldığı oydan fazla oy aldı; bu listede aldığı oy sayısı: 180 bin 564.

"Rock yıldızları kıskanabilir"

"En popüler" listesinde ikinci sırada, 74 bin 415 oyla ünlü futbolcu Lionel Messi var. Messi'yi üçüncü sırada Wall Street işgaliyle tüm dünyaya yayılan "yüzde 99" takip ediyor.

"En az popülerler" listesinde ise ikinci sırada 34 bin 489 oyla "yüzde 1" ve üçüncü sırada 28 bin 366 oyla, kızını öldürdüğü suçlamasıyla yargılanıp beraat eden Casey Anthony bulunuyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama ise fazla oy alamamasıyla dikkat çekti. Obama, "en popülerler" listesinde 11 bin 165 oyla 11'inci sırada, "en az popülerler" listesinde ise 15 bin 462 oyla 10'uncu sırada.

Dergisinin internet sitesinde Nick Carbone imzalı "Time'ın Yılın Kişisi Anketi İçin Halkın Tercihi Recep Tayyip Erdoğan" başlıklı yazının spotunda Erdoğan'ın yıllık oy havuzunda hem en popüler hem de en az popüler seçildiği belirtiliyor.

Yazıda Erdoğan hakkında, İslami demokrasinin temsilcisi olarak övüldüğü, Türkiye'nin dünyanın ikinci en hızlı büyüyen ekonomisi konumuna ulaşmasına katkı sağladığı ve Maryland Üniversitesi'nin anketine göre, Arap olmamasına rağmen, Araplar arasında en fazla hayranlık duyulan dünya lideri olduğu yazıyor.

Erdoğan'ın bir rock yıldızını bile kıskandıracak kalabalıklara hitap ettiği de belirtiliyor ve "Görülüyor ki Erdoğan, internet üzerinden popülerlik yarışmalarında da çok iyi" deniyor.

Karar değişebilir

2010'da "Yılın Kişisi" Facebook'un kurucusu Amerikalı Mark Zuckerberg olarak belirlenmişti. Ancak aslında Wikileaks'in kurucusu Julian Assange oy sıralamasında ilk sıradaydı. Time editörleri, tartışma yaratan Assange yerine 500 milyon kişiyi buluşturan ve sosyal ilişki kurma tarzımızı değiştiren Zuckerberg'u kapağa taşıyarak "Yılın Kişisi" ilan etmişti.

2011'de "Yılının Kişisi"nin kim olacağı bu hafta belirlenecek.

Haberin devamı...

TİME ERDOĞAN'I SEÇMEDİ

Time Dergisi "2011 Yılın Kişisi" anketinin sonuçlarının ışığında, "Arap baharından Atina'ya, işgal edilmiş Wall Street'ten Moskova'ya" yeni bir dünya düzeni isteyen protestocuları seçti.

Time Dergisi, "2011 Yılın Kişisi" seçimi NBC'nin The Today Show adlı programında ilan edildi. Dergi, Ortadoğu genelindeki muhalefetin Avrupa ve ABD'ye yayıldığını, bu protestocuların küresel politikaları yeniden şekillendirdiklerini kaydetti.

122 bin 932 oyla birinci olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerine, 61 bin 388 oy alan "protestocuların" seçilmesi bazı kesimleri üzerken, daha önce yayınladığı değerlendirmede Türk sitelerinde ve mail yoluyla yürütülen bir kampanya ile dünya çapındaki insanların hem Erdoğan'ın lehinde hem de aleyhine harekete geçirildiğini yazmıştı.

Erdoğan, ilginç şekilde anketin ''en popüler'' listesinde olduğu gibi, ''en az popülerler'' listesinde de başı çekmişti.

Dergi geçen yıl Facebook kurucusu Mark Elliot Zuckerberg'i "2010 Yılın Kişisi" seçmişti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.