Erdoğan, Dokunulmazlıklar KALKACAK!

Erdoğan, 'Dokunulmazlıklar' KALKACAK!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te BDP milletvekillerine ait fezlekelere ilişkin alışılmışlığın dışında bir karar vermeyi düşündüklerini belirtti.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te BDP milletvekillerine ait fezlekelere ilişkin alışılmışlığın dışında bir karar vermeyi düşündüklerini belirterek, BDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıracaklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. BDP'lilerle ilgili bir soru üzerine Başbakan, "Dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırılmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya ait" ifadelerini kullandı.

Meclise gelen bu fezlekeleri aramızda değerlendirmek suretiyle alışılmışın dışında bir karar vermeyi düşündüklerini kaydeden Erdoğan, "Milletvekilinin sorumluluğu caddeden geçen bir vatandaşa benzemez. Milletvekili ne konuştuğunu bilmeli, hareketlerine dikkat etmeli ve mütevazı olmalıdır. Silahlanma, ayaklanmaya teşvik gibi sözler Meclis çatısında olan birisine yakışmaz. Örgütün uzantısı şeklinde davranışa girenler olursa parlamento gereğini yapar. Şu anda 800'ü aşkın dosya var. Bunların üzerinde çalışarak grubumuz bir değerlendirme yapıp kararı verecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.