1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dolar Bozdurmanın TL'ye Etkisi
Erdoğan, Balıkesir'de Baraj Açılışı YAPTI

Erdoğan, Balıkesir'de Baraj Açılışı YAPTI

Balıkesir'de yapımı tamamlanan Havran Barajı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'dan katıldığı toplu açılış töreniyle hizmete açıldı.

A+A-
Balıkesir'de yapımı tamamlanan Havran Barajı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'dan katıldığı toplu açılış töreniyle hizmete açıldı.
 
Havran Barajı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'dan katıldığı toplu açılış töreninde canlı yayınla Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri A. Edip Uğur, İsmail Özgün, Ali Osman Sali, Havran, Burhaniye, Edremit ve Havran Kaymakamları, Körfez ilçelerinin belediye başkanlarının düğmeye basmasıyla hizmete açıldı. Törende Vali Arslan, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Ali Osman Sali, Edip Uğur (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı), İsmail Özgün, Havran Belediye Başkanı Hasan
 
Lofçalıoğlu ve Havran Kaymakamı Orhan Balcı birer konuşma yaptı.
Yarasaların yapay mağaraya tamamının geçtiğinin söylenmesine, çevrecilerin ise yapay mağaraya tek bir yarasa geçmediğini iddialarını sürdürmesine rağmen Havran Barajı Başbakan'ın Şanlıurfa'dan katıldığı video konferansla açılarak su tutmaya başladı.
 
Havran Barajı'ndaki törende Vali Arslan, DSİ 25. Bölge Müdürü Yakup Başoğlu, Edremit Körfezi'nde bulunan ilçelerin kaymakamları ve belediye başkanları ile DSİ teşkilatı hazır bulundu. Açılış töreninde Havran Halk Oyunları ekipleri folklor gösterisi sunarken, çok sayıda vatandaşın da katıldığı törende davetlilere de tavuklu pilav ve ayran ikram edildi.
 
Planlanması 1972 yılında yapılan ve inşaatına 1995 yılında başlanan sulama ve taşkın amaçlı Havran Barajı 14 yıllık bir dönemin ardından tam planlanışından 38 yıl sonra tamamlandı. İlçenin 9 kilometre doğusunda Havran Çayı üzerindeki Boğaz Ağzı mevkiinde inşa edilen DSİ 25. Bölge Müdürlüğü'nün inşa halindeki barajlarından olan Havran Barajı'nın yarasalar sebebiyle hizmete verilmesi bir süre ertelenmişti.
 
Kil çekirdekli kaya dolgu kullanılan Havran Barajı'nın 3 bin 60 hektarlık sulama alanına sahip olduğu bildirildi. Gövdesi 1,05 hm3, göl hacmi 66,5 hm3 olan 3,15 km2 göl alanına sahip Havran Barajı'nın sulama alanı ise 3 bin 60 hektar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.