1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan, Ahmedinejad ile GÖRÜŞTÜ
Erdoğan, Ahmedinejad ile GÖRÜŞTÜ

Erdoğan, Ahmedinejad ile GÖRÜŞTÜ

Bakü'de bir araya gelen Başbakan Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, başta Suriye olmak üzere bölgesel sorunları ele aldı.

A+A-

Bakü'de bir araya gelen Başbakan Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, başta Suriye olmak üzere bölgesel sorunları ele aldı.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın (ECO) 12. Zirvesi dolayısıyla Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katılımcı ülke liderlerinden bazılarıyla ikili görüşmeler gerçekleştiriyor.

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdali ile görüşen Başbakan Erdoğan daha sonra İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile biraraya geldi.

Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede, Erdoğan ve Ahmedinejad'ın başta Suriye olmak üzere bölgesel konular ve sorunları ele aldıkları belirtildi.

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Lahtar Brahimi'nin Suriye meselesine ilişkin yaptığı temaslar hakkında görüş alışverişinde bulunan iki lider, Suriye'de akan kanı durdurması için Türkiye ve İran başta olmak üzere bölge ülkeleri arasındaki temasların yoğunlaştırılması gerektiğini vurguladıkları öğrenildi.

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın da katıldı.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile biraraya geldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.