1. HABERLER

  2. 'Bilgi Yarışması'nı Fen Lisesi Kazandı
Erdoğan 'Açılımı' Sanatçılara Anlatacak

Erdoğan 'Açılımı' Sanatçılara Anlatacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 160 sanatçıyla Kürt açılımını görüşecek.

A+A-
AKP Genel Başkan Yardımcısı Çelik'in organize ettiği toplantılara Aksu, Gencebay, Pekkan, Tatlıses, Erener gibi sanatçıların yanı sıra Orhan Pamuk ve Yaşar Kemal gibi yazarlar da katılacak. Toplantılar 20 Şubat'ta başlayacak.
Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 160 sanatçıyla Kürt açılımını görüşecek. 20 Şubat'ta başlaması ve üç toplantı olarak yapılması planlanan görüşmelere Sezen Aksu, Ajda Pekkan, İbrahim Tatlıses, Orsan Gencebay, Yılmaz Erdoğan, Emel Sayın, Orhan Pamuk, Yaşar Kemal gibi isimler davet edildi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in organizasyonunu yaptığı yuvarlak masa toplantıları şeklinde gerçekleştirilecek.
Milliyet'e konuşan Çelik davet ettikleri isimlerden hiçbirinin hayır yanıtı vermediğini söyledi. Amaçlarının sanatçılarla sohbet etmek olduğunu, bu toplantıları katılımcı demokrasinin bir gereği olarak gördüklerini ekledi.
Toplantıya davet edilen isimler arasında Sertab Erener, Mahsun Kırmızgül, Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur, Ferhat Göçer ve Kubat gibi isimler de bulunuyor.
Davet edilen sanatçılardan Aksu daha önce Başbakan'ı arayarak açılma destek verdiğini söylemiş, Tatlıses de benzer bir açıklama yapmıştı. Pekkan da "Güldünya" konserinde Kürt snatçı Aynur Doğan'la "Keçe Kürdan" (Kürt Kızı) isimli şarkıyı seslendrmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.