1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Seçim Takvimi İşliyor... Kesin Aday Listeleri Açıklandı
Erdoğan 30 Eylülde Son Kez ADAY !

Erdoğan 30 Eylül'de Son Kez ADAY !

Eskişehir'de konuşan Başbakan Erdoğan, 30 Eylül'de 4. ve son kez genel başkanlığa aday olacağını açıkladı.

A+A-

Partisinin Eskişehir Stadyumu'nda yapılan Eskişehir İl Kongresi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, 30 Eylül'de 4. ve son kez genel başkanlığa aday olacağını açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Eskişehir İl Kongresi'yle 81 ili tamamladıklarını, artık AKP'nin 30 Eylül'deki Büyük Kongresi için hazırlıkların başlayacağını bildirdi. "Güncellenen yapımızla birlikte, Türkiye'yi nasıl değiştirdiysek parti teşkilatımızın hücre yenilenmesini yapacağız" diyen Erdoğan, 2023'e doğru farklı bir yürüyüşün temellerini atacaklarını ifade etti.

İktidara geldikleri 2001 yılında Türkiye'nin kolu kanadı kırık, umutları söndürülmüş, hayal kırıklığına uğratılmış halde olduğunu ifade eden Erdoğan, "O zaman iktidarda DSP, MHP ve ANAP vardı. Şu an ANAP var mı? DSP, eh, ayakta durmaya çalışıyor, uzlaşı içinde oldukları CHP var. MHP malum" dedi. Erdoğan, o dönem finans sektörünün çökmüş olduğunu kaydetti. Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankası'nın görev zararı yazdığını anlatan Erdoğan, "Halkı aldatıyorlardı. 'Ne olacak bu sektör?' deniliyordu. Kredi yoktu, krediler sadece eş ahbap dost yarene gidiyordu. O görev zararı yazan Ziraat Bankası Türkiye'nin bir numarası" dedi ve bankaların kredilerde uyguladığı faizlerdeki düşüşe dikkat çekti.

"AKP Yolsuzluğu bitirdi"

AKP hükümeti döneminde yolsuzlukların sona erdiğini savunan Erdoğan, "Yolsuzlukların olduğu hükümetler o haldeydi, yolsuzlukların olmadığı AKP hükümeti bu halde. 'Yolsuzluk, yasaklar ve yoksulluğu kaldıracağız' diye geldik. Artık Türkiye yasakların olduğu bir ülke değil. Yolsuzlukları bitirdik, yoksulluğu da minimize ediyoruz" dedi. Ekonomideki iyileşmeleri anlatan Erdoğan, kamu borç stoğunun, devletin borçlanma faizinin, enflasyonun düştüğünü söyledi, "Enflasyon bir canavardı, bu canavarla mücadeleyi AK Parti verdi" ifadelerini kullandı.

"CHP bayraksız miting yaptı"

AKP seçmenine "Sizde bu heyecan ve bu aşk oldukça bizi durdurana aşk olsun. Evelallah durduramayacaklar" diye seslenen Erdoğan, sağlık ve eğitim sisteminde yaşanan değişimlere vurgu yaptı. "Prangaları kırdık ve yeni bir süreci başlattık. Biz bu milleti hayalleri ve özlemleriyle kucaklaştırdık" diyen Erdoğan, AKP hükümeti olarak hayalleri gerçeğe dönüştürdüklerini söyledi. AKP'nin iktidarı döneminde karşılaştığı sıkıntıları anlatan Erdoğan, "Partimizi kapatmak istediler netice alamadılar. Cumhurbaşkanı seçemezsiniz dediler. Seçeriz hem de millete seçtiririz dedik" dedi.

Konuşmasında CHP'ye de yüklenen Erdoğan, "Terörle, şiddetle üzerimizde geldiler. Terör örgütü ülkenin her yerinde Ak Parti teşkilatlarına saldırıyor. Başka partilere değil. Neden? Tek korkuları AKP'nin güçlü olması, varlığını her yerde hissettirmesidir. Güneydoğu Anadolu'da anamuhalefet partisi yandaşı olan BDP ile anlaşıp Hakkari'de miting yapıyor. Anlaşma şu: 'Türk bayrağı dalgalandırmayacaksın'. CHP Genel Başkanı, orada Türk bayrağı olmadan konuşuyor. Ama biz bayrağımızla Türkiye'nin her yerinde vardık, var olduk" ifadelerini kullandı. Türkiye'de bazı partilerin bir etnik gurubun, bazı partilerin kumsalların partisi olmaya çalıştığını belirten Erdoğan, AKP'nin tüm Türkiye'nin partisi olduğunu vurguladı.

"CHP'linin memuriyetine de güven olmaz"

AKP'nin paslanmış kilitleri parçaladığını, köhnemiş zihniyetlerdeki külleri kaldırdığını ifade eden Erdoğan, "Biz Türkiye'nin aydınlık ufkuna bir yol açtık ve şimdi o yolarda yürüyoruz" dedi. "10 yıl önce farklı bize bakıyorlardı. Artık bunu nasıl başardınız diyorlar, bir anlatın diyorlar" diyen Erdoğan, sözü CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun Türkiye'deki üyelik çalışmalarını öven 16 AB Bakanına yazdığı mektuba getirerek şunları söyledi:
"Anamuhalefetin genel başkan yardımcılarından biri 16 AB üyesi ülke 'Türkiye örnek alınmalıdır' diyor. O da o ülkelere mektup yazıyor ve 'Türkiye örnek alınacak bir ülke değildir' diyor. CHP zihniyeti bu. Bu kişi Dışişlerinde en üst düzeyde görev yapmış kişi. Ya, bunların memuriyetine bile ne olmaz? Güven olmaz. Bunların yetkili olarak, büyükelçi olarak gittiği yerde bunlara nasıl güveneyim, kim bilir benim ülkemin aleyhine neler yaptılar? İşte bu insanların toplandığı CHP'nin çatısının ne olduğunu anlayın. Bu bakımdan bu çok önemli."

 

"Biz, biz kalarak değişeceğiz"

Erdoğan, cumhuriyetin tarihinde yapılamayan tünelleri ve yolları yaptıklarını söyledi ve "Dağları deldik be, Ferhat gibi deldik. Biz aşıktık bu millete. Millet şirin biz Ferhat olduk" diye konuştu.

"Ak Parti'nin kökünde gazi de var"

Erdoğan AKP'nin 30 Eylül'de yapılacak Büyük Kongresi'ne yönelik olarak da şu mesajları verdi: "Bugün Eskişehir İl Kongremizle birlikte kongre süreçlerini tamamlıyor, bir dönemi kapatıyor yeni dönemi başlatacak genel merkez büyük kongremizin hazırlıklarına başlıyoruz. Biz, biz kalarak değişeceğiz, özümüze sadakatle değişeceğiz, köklerimize itaatle dönüşeceğiz. Biz, değişerek başkalaşmayacak, maziden aldığımız ilhamla atiyi inşa edeceğiz. Ak Parti kökü derinlerde, kökü bu milletin ruh köküyle aynı yer de olan bir partidir. Ak Parti, Selçuklu'nun mirasını taşıyan, Osmanlı cihan devletinin ruhunu, misyonunu, mirasını taşıyan bir partidir. Ak Parti, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilkelerini yücelten, ideallerini büyüten bir partidir. Bu davanın kökeninde Eskişehirli Şeyh Edebali var, Eskişehirli Hızır Bey var, Yunus Emre var, bu davanın ruh kökünde Hz. Mevlana, Ahmed Yesevi, Ahmedi Hani var, Mehmet Akif var. Cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte Gazi'nin o aşkı, o heyecanı var. Biz Ak Parti'yi ve Türkiye'yi büyütüp nefsimizi küçülteceğiz. Düşmana kahhar olup dostumuza şevkatle muamele edeceğiz."

AKP'nin "değişeceğini, değiştireceğini, tazeleyip tazeleneceğini ama köklerinden kopmayacağını vurgulayan Erdoğan, sözlerine özetle şöyle devam etti:
"Bu millete sevgi taşıyan herkes bu partinin tabi üyesidir. Bu partide hiçbir zaman 'ben' olmadı, her zaman 'biz' oldu. Bu partide sadece hizmet mücadelesi, demokrasi mücadelesi verildi, şahıs, makam, rütbe, isim değil dava ve hizmet öne çıktı. Şunu herkes bilsin ki bu kardeşiniz, Recep Tayyip Erdoğan fanidir. Her yaradılan gibi o da ölümlüdür. Şahsım olarak Başbakan ve genel başkan sıfatından ziyade bu davanın bir neferi olmanın gururunu yüreğimde hissettim. Bundan sonra da hizmet mücadelesinin neferleri olarak yolumuza devam edeceğiz." Erdoğan ödül beklemeden hizmete devam edeceğini vurguladı ve "En yüce ödül Rabbimden gelecek ödüldür" dedi.

"4. ve son kez aday"

Erdoğan, kendisinin de son kez genel başkanlığa aday olacağını hatırlattı ve "Biz verdiğimiz sözün gereği 12 Haziran seçimlerinde 3'üncü dönem ve son kez olarak milletvekili seçildik. Bir dönem ara vererek herkesin tekrar milletvekili olma şansı var. 30 Eylül'de Ankara'daki Büyük Kongre'de bu düzenlemeler de böylece yerini buluyor. Yine verdiğimiz sözün gereği olarak 4'üncü ve son kez genel başkanlığa aday olacağız. Bu ülkeye öyle genel başkanlar geldi ki her yaşta her şeyi en iyi kendilerinin yapacağını sandılar, her şeyin en iyisini kendilerinin bildiğini sandılar. Öyle yöneticiler geldi ki oturdukları koltukları tapulu malları gibi gördüler. Bu ülkenin pırıl pırıl gençleri, aydınlık yüzlü çocukları, birikimli, tecrübeli, yetenekli, azimli, inançlı ve kararlı evlatları var. Fırsat bekleyenlere imkan bekleyenlere, fırsat tanıyacağız, imkan vereceğiz. Bu partiyi, bu teşkilatı tanımayanlar, ellerini ovuşturarak bizde fitne, nifak çıkmasını, tamahın, kibrin, hırsın öne çıkmasını bekliyorlar. Bu harekette asla ve asla böyle bir tartışma yaşanmayacak. Ellerini ovuşturanlar hayal kırıklığı yaşayacaklar. Farklı senaryolar çizenler hüsrana uğrayacaklar. Fal bakıp niyet okuyanların, tasarım yapmak isteyenlerin hevesleri bir kez daha kursaklarında kalacak" diye konuştu. AKP teşkilatından helallik de isteyen Erdoğan, Ramazan'da insanların özünü temizleyeceğini, ardından büyük kongrede milletin önünde hesaba çekilmeden kendilerini hesaba çekeceklerini bildirdi.

"Eski Gar zarar görmeyecek"

Erdoğan, Eskişehirlilere 33 bin kişilik modern bir stadyumun 2 yıl içinde tamamlanacağının müjdesini verdi. Eskişehir-İstanbul hızlı tren hattında son aşamaya geldiğini söyleyen Erdoğan, yeni garın nereye yapılacağını Eskişehirlilere sorduklarını, sonuçta şu an hizmet veren tren istasyonunun açık alanına yeni garı yapacaklarını, bu gar yapılırken eski garın tarihsel dokusuna zarar verilmeyeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.