Erdal Eren Mezarı Başında ANILDI

Erdal Eren Mezarı Başında ANILDI

Erdal Eren idam edilişinin 31. yıldönümünde dün (13 Aralık) Ankara'da mezarı başında anıldı.

A+A-

1980 askeri darbesinde 17 yaşında idam edilen Erdal Eren, Ankara'da mezarı başında milletvekilleri Tüzel ve Toktaş'ın da katıldığı bir törenle anıldı.

Erdal Eren idam edilişinin 31. yıldönümünde dün (13 Aralık) Ankara'da mezarı başında anıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar milletvekili Ahmet Toptaş, Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul milletvekili Levent Tüzel, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan da anmaya katılanlar arasındaydı.

12 Eylül askeri darbesinin hemen ardından, 13 Aralık 1980'de idam edilen Erdal Eren için bir araya gelen örgütler, "İnadına hepimiz Erdal Eren'iz", "Darbeciler halka hesap verecek", " Savaşa hayır, barış hemen şimdi", "Yaşasın devrim ve sosyalizm" sloganları atarak Eren'in mezarının olduğu Karşıyaka Mezarlığı'na yürüdü.

Eren'in mezarı başında Emek Gençliği adına basın açıklamasını okuyan Deniz Ortakçı, "O gün halkın ve geçliğin mücadelesini bastırmaya çalışan zihniyet bugün de AKP eliyle devam etmekte. O yıllarda ABD Başkanı Jimmy Carter 'Bizim çocuklar iyi iş çıkardı' demişti. Bugün ise 'onların çocukları' baskı ve zulümle bütün muhalif güçlere saldırmakta" dedi.

"Gençler şimdi de mücadele vermeye devam ediyor"

Selma Gürkan, Erdal Eren'in bir rastlantı sonucu idam edilmediğini belirterek "Erdal, o dönem lise gençliğinin en ön saflarında yer alıyordu. Aynı zamanda örgütlüydü. Gençlik tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de haklı mücadelesini verdi. Bugün de vermeye devam ediyor." dedi.

Levent Tüzel, " İktidardakiler 12 Eylül döneminin devamcısıdırlar.12 Eylül zihniyetine karşı görev direnen gençlerdedir. Ayrımcılığa, ırkçılığa, nefrete karşı birleşik bir mücadele yürütmeliyiz. Bizler bu ülke de savaşa karşı barışın mücadelesini vermeliyiz" dedi.

Ahmet Toktaş, "Erdal tam bağımsız Türkiye dediği için öldürüldü. Biliyorum ki bu ülkede binlerce Erdal var. Bizler Erdal'dan aldığımız bu bayrağı taşımaya devam edeceğiz" dedi.

Devrimci 78'liler Derneği Başkanı Kamber Ateş ise " Devlet adına suç işleyenlerin, talan ve yağma yapanların ülkesidir burası. Bu ülke de Kürt sorunu hala imha ve inkâr ile devam ediyor, öğrenciler "'terörist' ilan ediliyor" dedi.

Anma Erdal Eren'in idam edilmesini protesto ettiği için gözaltına alınan ve kaybedilen Ercan Koca'nın mezarı başında anılmasıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.