1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Emniyetten 'Sahte Aile Hekimi' UYARISI
Emniyetten Sahte Aile Hekimi UYARISI

Emniyetten 'Sahte Aile Hekimi' UYARISI

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, ülke genelinde, özellikle son dönemde sıkça meydana gelen 'sahte aile hekimi' konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

A+A-

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, ülke genelinde, özellikle son dönemde sıkça meydana gelen "sahte aile hekimi" konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

Toplum Destekli Büro Amirliği personelince, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde dağıtılan broşürlerde, vatandaşların son zamanlarda, Türkiye genelinde aile hekimliği müessesesinin kötü niyetli kişiler tarafından menfaat sağlamak amacıyla kullanıldığına dikkat çekildi. Broşürlerde şu bilgiler yer aldı:

"Aile hekimliği, hastalar için büyük bir kolaylık sağlamakta, hastalıkları tedavi etmenin yanı sıra vatandaşların hastalanmadan önce korumaya çalışan bu önemli uygulamanın, son zamanlarda Türkiye genelinde kötü niyetli bazı kişiler tarafından menfaat sağlamak amacıyla kullanıldığı görülmektedir. Sorumlu hekim ile aileler tanışamamış ise art niyetli bazı şahıslar, üstlerinde beyaz önlük, ellerinde tıbbi muayene cihazları ile kendilerinin mahalleden sorumlu aile hekimi olduklarını söyleyerek kan şekeri kontrolü, kalp ritmi, tansiyon ölçme gibi tıbbi kontrol veya tıbbi cihaz tanıtımı yapmak istediklerini beyan edip vatandaşların ikametlerine giderek, vatandaşları iğne yapmak, çeşitli ilaçlar kullandırmak veya koklatmak suretiyle etkisiz hale getirerek, başta ziynet eşyaları olmak üzere ikametlerde bulunan değerli eşyaları çalıyor. Bu tür üzücü olaylara maruz kalmamak için mutlaka aile hekimiyle tanışın."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.