1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Manisa Mesir Macunu Da Yörex Fuarı'nda
Emekli General Saygun Tahliye EDİLDİ

Emekli General Saygun Tahliye EDİLDİ

"Balyoz Planı" davasında 18 yıl hapisle cezalandırılan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun için mahkeme sağlık sorunları nedeniyle tahliye kararı verdi.

A+A-

“Balyoz Planı” davasında 18 yıl hapisle cezalandırılan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun için mahkeme sağlık sorunları nedeniyle tahliye kararı verdi.

“Balyoz Planı” davasında 18 yıl hapisle cezalandırılan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun için mahkeme sağlık sorunları nedeniyle tahliye kararı verdi.Orgeneral Ergin Saygun, dün Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’nde üçüncü kez kalp ameliyatı olmuştu. Saygun’un 9 saat süren ameliyatı, başarılı geçmişti.

Refakatçi olarak hastanede bekleyen ve tahliye haberini alan Saygun’un kızı Ece Saygun, "Şu anda duygularım çok karışık. Babam dün yaklaşık 10 saat süren bir ameliyat oldu. Şu anda da uyutuluyor. Hiçbir şeyden haberi yok. Yarın öğle saatlerinde yavaş yavaş uyandırılacak. Babam bir an önce gözlerini açsın. Ve ben babama özgür olduğunu söyleyeyim. İlk duyduğumda Cemal Süreyya’nın bir şiiri geldi aklıma. ’Özgürlüğün geldiği gün o gün ölmek yasak’ isimli bir şiir. Bunu söylemek istiyorum ona. Tahliye işlemleri için gelecekler şu an yoldalar" dedi.

Elinde Babası Ergin Saygun’un tesbihi olduğu gözlenen Ece Saygun, "Bu tesbih babamın cezaevinde kullandığı tesbih. Ameliyata girerken tesbihi bana verdi. Ameliyat çıkışında da bunu babama geri vereceğim. Bu tesbihin bize şans getirdiğine inanıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.