Elbistan Termik Santralinde 2 nci GÖÇÜK

Elbistan Termik Santralinde 2 nci GÖÇÜK

Maraş'ta Elbistan Termik Santrali'nin kömür üretim sahasında 4 gün arayla ikinci bir göçük daha meydana geldi. Olay sonucu 2 işçi hafif yaralanırken, göçük altında 5 işçinin kaldığı belirtiliyor.

A+A-

 Maraş’ta Elbistan Termik Santrali'nin kömür üretim sahasında 4 gün arayla ikinci bir göçük daha meydana geldi. Olay sonucu 2 işçi hafif yaralanırken, göçük altında 5 işçinin kaldığı belirtiliyor.

Çöllolar Açık İşletme Kömür Sahası'nda 6 Şubat'ta yaşanan göçük olayının ardından üretimin durduğu bölgede, göçük altındaki iş makinelerini çıkarmak için çalışma yapıldığı sırada yeniden göçük meydana geldi. Saat 10.45 sıralarında meydana gelen göçük üzerine bölgeye ambulanslar sevk edildi.

Maraş Valisi Şükrü Kocatepe, ulaşılan ilk bilgilere göre 2 işçinin hafif yaralandığını söyledi. Kocatepe, "Haber alınamayan 5 kişi var. Bu kişilerden 4'ünün minibüs içerisinde, diğer kişinin de dozer operatörü olduğu bilgisini aldık" dedi.

Bölgede Kepçe operatörlerinden Hikmet Çiçek ise, 10-15 işçinin göçük altında olduğunu belirtti.

Bölgede 6 Şubat'taki ilk göçükte 20-30 milyon metreküplük bir linyit alanı çökmüş, olayda 1 kişi ölmüş, 3 kişi de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.