1. HABERLER

  2. Dünyanın SEKS Haritası ÇIKARILDI
Elazığ'da Köy Tipi Konut YAPILACAK

Elazığ'da Köy Tipi Konut YAPILACAK

Başbakan Recep Tayip Erdoğan bugün beraberinde bakanlarla birlikte Elazığ'da yaşanan deprem bölgesini gezdi.

A+A-
Başbakan Recep Tayip Erdoğan bugün beraberinde bakanlarla birlikte Elazığ’da yaşanan deprem bölgesini gezdi.
Şu ana kadar devletin bölgeye 625 bin TL gönderdiğini belirten Erdoğan, TOKİ tarafından bölgede köy tipi modern konutların yapılacağını söyledi.
Beraberinde Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Bakanlar Recep Akdağ, Cevdet Yılmaz, Mustafa Demir ve TOKİ başkanı ile Elazığ’a gelen Başbakan Erdoğan, depremde zarar gören köylerde incelemelerde bulundu.
Daha sonra Okçular Köyü’nde halka hitap eden Başbakan, devletin bütün imkanlarıyla deprem bölgesinde seferber olduğunu belirterek, “Bende bölgeyi ziyaret ettim. Şu anda devletimiz bütün imkanlarıyla seferber olmuş durumdadır. Arkadaşlarımız bölgenin en kısa zamanda normal hayata dönmesi için gayretle çalışmalar sürüyor
Son durumu milletimle paylaşıyorum. Depremin yüze çok sayılabilecek bir düzeyde yerin 5 km altında gerçekleşmiş olması ve bölgenin genel olarak kerpiç evlerden oluşması maalesef depremin oluşturduğu hasarı da arttırmıştır. Bize ilk ulaşan rakamlara göre ne yazık ki 51 vatandaşımız hayatını kaybetmiş diye geldi ama bu mükerrerlikten kaynaklanan bir tespitti. Daha sonra bu rakamın 41 olduğu anlaşılmıştır. Şu anda 41 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İlk anlarda 75 vatandaşımız yaralanmıştı. Bu yaralı vatandaşlarımızın büyük kısmı taburcu oldular. 27 kişinin ise Elazığ’daki çeşitli hastanelerde tedavileri devam ediyor” dedi.
Bölgede acil ihtiyaçların karşılanması için Başbakanlık yardım ödeneğinden 500 bin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan 125 bin lira olmak üzere 625 bin TL’nin bölgeye gönderildiğini belirten Erdoğan, “2 belde 41 köy olmak üzere toplam 53 yerleşim biriminde yapılan ön hasar tespit çalışmalarında 1888 konut olmak üzere toplam 3 bin 500 hasarlı yapı tespit edilmiştir. Az hasarlı ve orta olmak üzere bölümleri söz konusudur. Yapılan tespitlerde ayrıca 2 bin 777 küçük 233 büyükbaş olmak üzere 20 adet arılı kovanda telef olmuştur” şeklinde konuştu.
Bölgede yeni konutlar yapılacağını söyleyen Erdoğan, “Yıkılan konutlar yerine TKOİ tarafından belirlenecek uygun bölgelerde fay hattı dışırnda uygun yerde yenilerinin yapılması için çalışmalar başlatılmıştır. TOKİ aracılığıyla bölgede tespit edilen yerlerde köy tipi modern binalar inşa edeceğiz. Bunun içinde ilk kazmayı 1,5 ay içinde vurmayı hedefliyoruz. Nihai netice hedef şudur Ramazan bayramına konutların yetiştirilmesidir. Hayvan barınağıyla birlikte yetiştirilmesidir” dedi.
Depremin ardından bölgede halen 164 ambulans, 30 iş makinesinin görev yaptığını belirten Erdoğan, şu ana kadar 2 bin 633 çadır7, bin 54 katalitik soba gönderildiğini, 125 prefabrik ev çalışmasının sürdüğünü ve 92 ton gıda malzemesinin depremzedelere ulaştırıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.