1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İfade vermeye GİDECEĞİM
Eğitime Destek Evinin Kapısına MÜHÜR

Eğitime Destek Evi'nin Kapısına MÜHÜR

Kars'ın Kağızman BDP İlçe Başkanlığı, öğrenciler ve Kağızman Belediyesi, Eğitime Destek Evi'nin kapatılmasını protesto ederek basın açıklaması düzenledi.

A+A-

Kars'ın Kağızman BDP İlçe Başkanlığı, öğrenciler ve Kağızman Belediyesi, Eğitime Destek Evi'nin kapatılmasını protesto ederek basın açıklaması düzenledi.

İstiklal alanında yapılan basın açıklamasına Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, BDP Kars il yönetimi, ilçe yöntemi ve dershane öğrencileri katıldı. Yapılan basın açıklamasında Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, yapılanların taraflı olduğunu diğer dershanelerin işine engel olduğu için bu kapatılma olayı ile karşılaştıklarını söyledi. Alkan, Kağızman Eğitime Destek Evi'nin bölgede büyük başarı yakaladığını 200'den fazla öğrencinin üniversitelere güzel puanlarla yerleştiğini ve bütün bu emeklere rağmen 300 öğrencinin eğitim gördüğü destek evinin kapatılmasındaki amacı anlamadıklarını söyledi.

Basın açıklamasının ardından dağılan gurup yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında atılan sloganlar kısa süreli gerginliklere yol açtı.

Haberin Öncesi...

EĞİTİME DESTEK EVİ KAPATILDI

Kars’ın Kağızman İlçesi’nde BDP’li Kağızman Belediyesi'nin desteğiyle açılan "Eğitime Destek Evi", yasalara aykırı faaliyette bulunduğu gerekçesiyle mühürlendi.

Dün akşam saatlerinde Çevik Kuvvet ekipleriyle birlikte kuruma gelen Kağızman Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personelleri, Eğitime Destek Evi’nin kapatılması için Valilikten kendilerine emir geldiğini belirterek, sınıflardaki öğretmen ve öğrencileri dışarı çıkardı. Daha sonra da kurumun kapısına kapatılma gerekçesini belirten bir yazı asıldı. Vali Ahmet Kara ile İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak’ın imzaları bulunan kararda, Kağızman Belediyesi bünyesinde kurulan Eğitime Destek Evi’nin Anayasa’nın 42, Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 56 ve 57’inci ve Belediyeler Kanunu’nun 14 ve 15’inci maddelerine aykırı faaliyette bulunduğu gerekçesiyle kapatılmasının uygun görüldüğü belirtildi.

20 gün önce kapatılmaya gelinmiş fakat Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan’ın kaymakamla görüşerek eksiklerin tamamlanması için 10 gün süre istenmişti. Fakat 20 gün geçmesine rağmen her hangi bir girişimde bulunulmadığı için kapatıldığı öğrenildi. 18 Eylül 2010 tarihinde de aynı maddelerden dolayı yine kapatılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.