1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Çatıdan Başına 'Buz' Düştü
Dursun Akçam Kültür ve Sanat GÜNLERİ

Dursun Akçam Kültür ve Sanat GÜNLERİ

8. Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri, 11 Mayıs Cuma günü başlıyor.

A+A-

8. Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri, 11 Mayıs Cuma günü başlıyor.

Dursun Akçam anısına her yıl düzenlenen etkinliklerin bu yıl sekizincisi gerçekleştirilecek.

Etkinliklerle ilgili gazetecilere açıklama yapan Alper Akçam şunları kaydetti:

"Bu yıl Dursun Akçam Kültür ve sanat günlerinin sekizincisini yapıyoruz. 11 Mayıs Cuma günü etkinliklerimiz başlayacak. Yine Ankara'dan İzmir'den İstanbul'dan konuklarımız var. Bilim adamları gelecek, bunun dışında Ardahan'dan genç kardeşlerimiz tiyatro oyunları hazırladılar. Müzik ve şiir dinletisi hazırladılar. Bunun dışında okuma parçaları yapacaklar. Bu etkinlik iki yönlü bir etkinliktir diyebiliriz. Bir taraftan yöre kültürü ile ilgili ve Türkiye'nin genel kültürü, edebiyatı ile ilgili çözümleme çalışmaları bir takım bilimsel bildiriler sunulurken bir taraftan da yöre kültürümüzü gençlerimiz sergileyecekler.

Ve o kültürü yaşatmayı, o kültürü canlı tutmayı, O kültürü evrensel kültürle, estetikle birleştirmeyi biz ana ilke olarak ele alıyoruz ve kültürde sanatta ısrar ediyoruz. Etkinlik 11 Mayıs Cuma günü başlayacak, 12 cumartesi günü devam edecek, Cumartesi günü sabah bir edebiyat oturumumuz var burada. Çıldır'da bir tiyatro gösterisi olacak. Bu oyunda yöre skeçlerini içeren bu yörenin kültürünü, insanların duruşunu, tarzını canlı tutmayı amaçlayan bir oyun. Etkinliklerin son günü olan Pazar sabahı eğitimle ilgili bir oturumumuz var. Yine tarım sanayi ikileminde eğitimimiz başlıklı oturum var. Dursun Akçam Ormanın da sembolik fidan dikimi yapacağız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.