1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Yılbaşı Hindileri Görücüye Çıktı
Dünya Azerbaycanlılar Günü KUTLANDI

Dünya Azerbaycanlılar Günü KUTLANDI

Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosluğu'nda kutlandı.

A+A-

Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü, Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosluğu’nda kutlandı.

Kutlama programına konsolosluk çalışanları, Kars’taki Azerbaycanlı öğretim üyeleri ile üniversite öğrencileri katıldı.

Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Gününü kutlarken, yeni yılın Türkiye ve Azerbaycan’a uğurlar getirmesini diledi.

Diğer Kars Haberleri

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR
Kars meydan meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Kars’ta en düşük hava sıcaklığı bu gece eksi 17 olarak ölçüldü. En düşük hava sıcaklığı Çarşamba günü eksi 20 olacak.


Rüzgar değişik yönlerden hafif; zaman, zaman batı ve güney-batılı yönlerden orta kuvvette esecek. Hava sıcaklıklarında Çarşambadan itibaren 3-5 derece civarında düşüşler görülecek.

Kars’ta hava bugün; çok bulutlu, öğle saatlerinden ibaren aralıklı hafif kar yağışlı geçecek. Buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi beklenirken, en düşük hava sıcaklığı -17 olarak ölçüldü.

Yarın (Salı) Parçalı, kuzey kesimlerin çok bulutlu bir ara hafif kar yağışlı geçmesi; buzlanma ve don olayı ile birlikte yer, yer sis görülmesi bekleniyor, gece en düşük hava sıcaklığı -18 olacak.

Çarşamba günü de Parçalı az bulutlu olarak geçmesi; buzlanma ve don olayı ile birlikte yer, yer sis görülmesi bekleniyor, gece en düşük hava sıcaklığı -20 olacak.

Perşembe günü ise Açık ve az bulutlu olarak geçmesi; buzlanma ve don olayı ile birlikte yer, yer sis görülmesi bekleniyor, gece en düşük hava sıcaklığının -19 olması tahmin ediliyor.

Cuma günü de, havanın parçalı bulutlu olarak geçmesi; buzlanma ve don olayı ile birlikte yer, yer sis görülmesi bekleniyor, gece en düşük hava sıcaklığı -19 olacak.

SARIKAMIŞ’TA EV YEMEKLERİ
Kars’ın Sarıkamış İlçesi Kolordu Caddesi üzerine kurulan Çarın Köşkü Yöresel Ev Yemekleri Lokantası, tadına doyum olmaz bir lezzetle müşterilerin büyük beğenisini topluyor.


Sarıkamış İlçesi’nde yeni açılan Çarın Köşkü Ev Yemekleri Lokantası yeni yıla yepyeni bir vizyonla girdi. Hem mekân olarak hem de çalışanların hünerli elleriyle hazırlanan yöresel yemeklerle damak zevkine hitap eden Çarın Köşkü Ev Yemekleri, nezih ortamıyla da dikkat çekiyor. Temizliği ve samimiyeti ile müşterilerine kusursuz hizmet veren Çarın Köşkü Yöresel Ev Yemekleri Lokantası, sadece Sarıkamışlı misafirlerine değil kayak merkezine başka ülkelerden ve illerden gelen yerli ve yabancı misafirlerine de ev sahipliği yapıyor.

KAÜ’DEN TÜRK HALK MÜZİĞİ ÖĞRENCİ KONSERİ
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Devlet Konservatuarı tarafından Türk Halk Müziği Öğrenci Konseri düzenlenecek.

KAÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Mahmut Karapehlivan, Türk Halk Müziği Öğrenci Konserinin KAÜ Aynalı Köşk Konser Salonunda 5 Ocak 2012 günü saat 19.30’da düzenleneceğini söyledi.

Konserde; Erhan Boz: şan, perküsyon, Mesut Marangoz gitar, Cihat Kuru keman, Fırat Emre Karakoç kaval, bağlama, Erhan Mert ise flüt ve akordeonda görev alacak.

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ
Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nden Kars’ın Susuz İlçesi’ne eğitim desteği verildi.

Bu kapsamda Susuz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü girişimleriyle sağlanan kitaplar okullardaki öğrencilere dağıtıldı.

Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ile iletişime geçen Susuz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okullardaki öğrencilere ücretsiz olarak verilmek üzere Eğitim Meteryali desteği talebinde bulundu. Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü de, Kütüphanesi’nde bulunan fazla nüsha eğitim içerikli kitaplardan 313 adet Susuz’a gönderdi.

Susuz Halk Eğitimi Merkezi’nde seviyelerine ve içeriklerine göre tasniflenen kitaplar Susuz Lisesi, Kazım Karabekir Anadolu Öğretmen Lisesi, Atatürk İlköğretim Okulu ve 100. Yıl YİBO Öğrencilerini ve öğretmenleri ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde görev yapan usta öğreticilerin çocuklarına teslim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.