1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Van'da İkinci Çığ Faciası: Ölü Sayısı Artıyor
DTKnin Anadil Kampanyası BÜYÜYOR

DTK'nin Anadil Kampanyası BÜYÜYOR

Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) 'Çok dilli yaşam' ve 'Anadilde eğitim' kampanyası kapsamında Diyarbakır ve Batman'da imza standları açıldı.

A+A-

Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) 'Çok dilli yaşam' ve 'Anadilde eğitim' kampanyası kapsamında Diyarbakır ve Batman'da imza standları açıldı.

BDP Sur İlçe Örgütü, DTK bileşeni Kurdî-Der öncülüğünde, "Çok dilli yaşam" ve "Anadilde Eğitim" talebiyle başlatılan kampanyaya imza standı kurarak destek verdi. TBMM, UNESCO ve AB'ye gönderilmek üzere imza toplanırken, iki ayrı imza standına, "Zîmanê me rumeta meye, emli rumeta wxe xwedî derkevin" ve "Ji bo ku zarokên me bi zimaê xwe yê dayikê perwerde bibin tu ji dest nişanek biavêje!" yazılı pankartlar açıldı. Anadilde eğitim kampanyası için açılan imza standına çok sayıda BDP yönetici ve üyesi katılırken, çocuk ve gençlerin yanı sıra özellikle genç kadınların ilgisinin yoğun olması dikkat çekti. Ulu Cami önünde açılan imza standı, pazartesi gününe kadar açık olacak.

5 GÜNDE 50 BİN İMZA
BDP Kayapınar İlçe Örgütü de DTK bileşeni Kurdî-Der öncülüğünde kampanyaya imza standı kurarak destek verdi. Kayapınar İlçe merkezinin bir çok yerinde imza standları kurulurken, İlçe Başkanı Zübeyde Zümrüt, kampanya çerçevesinde 130 bin imza toplamayı hedeflediklerini söyledi. Halkın kampanyaya büyük bir ilgi gösterdiğini ifade eden Zümrüt, "Beş gündür başlatılan kampanya kapsamında şu anada kadar 50 bin imza topladık. Kürtlerin kendi ana dillerinin yasal güvenceye alınarak, yaşamın her alanında dilerini serbestçe konuşma ve geliştirme amacıyla kampanya başlatıldı" dedi.

DÖKH'LÜ KADINLARDAN KAMPANYA DESTEK
Batman'da da Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından kampanyaya destek için Batman kent merkezinin 9 ayrı noktasına imza standı kuruldu. Açılan imza stantları hakkında bilgi veren kadınlar, kurulan imza stantlarına ilginin yoğun olduğu belirtilerek, hedef imza sayısının 200 bin olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.