1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 42 Gazeteci Hakkında Gözaltı Kararı
DTK Metnine İnceleme BAŞLATILDI

DTK Metnine İnceleme BAŞLATILDI

Yargıtay Başsavcılığı Demokratik Toplum Kongresi'nin taslağıyla ilgili inceleme başlattı.

A+A-
Yargıtay Başsavcılığı Demokratik Toplum Kongresi'nin taslağıyla ilgili inceleme başlattı.
 
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada, ''Demokratik Toplum Kongresi ile herhangi bir siyasi parti arasında organik bir bağ olup olmadığı hususu Siyasi Partiler Yasasının 78, 80, 81, 82 ve 98 maddeleri gereğince incelemeye alınmıştır'' denildi.
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da, hafta sonu Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ''1. Demokratik Özerklik Çalıştayı'' ile ilgili inceleme başlattı.
 
Savcılık, inceleme kapsamında yapılan konuşmaların dökümleri ve çalıştayın sonuç bildirgesini incelemeye aldı. Savcılık, suç unsuru tespit edilmesi halinde soruşturma başlatacak.
 
''1. Demokratik Özerklik Çalıştayı''na Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Ahmet Türk, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ile bazı gazeteci ve yazarlar katılmıştı.
 
Çalıştayın sonuç bildirgesinde ''özerklik konusunun'' ele alındığı belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.