1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Emeklinin Çifte Maaş ŞAŞKINLIĞI
DSİ, İçmesuyu Arıtma Tesisini DEVRETTİ

DSİ, İçmesuyu Arıtma Tesisini DEVRETTİ

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan içmesuyu arıtma tesisleri, imzalanan protokolle Kars Belediyesi'ne devredildi.

A+A-

 Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan içmesuyu arıtma tesisleri, imzalanan protokolle Kars Belediyesi'ne devredildi.

İHA'nın haberinde, Kars Belediyesi'nde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, arıtma tesislerinin Kars'a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, yaptırılan tesisin bundan sonra Kars Belediyesi tarafından işletileceğini belirtti.

Bozkuş, İçme Suyu Arıtma Tesislerinin hayata geçirilmesiyle birlikte Kars'ın 2050 yılına kadar su ihtiyacını giderdiklerini kaydetti.

DSİ'ye 2013 yılı içinde de para ödemeye başlayacaklarını belirten Kars'ın AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; "Arıtma Tesisleri ile Kars'ın su sıkıntısını çözdük. Belediye olarak işi DSİ'ye yaptırdık. Çünkü bu konuda uzman olan DSİ'idi. Çok büyük bir tesis yapıldı. İçme Suyu Arıtma Tesisleri denilince insanların aklına bir depo geliyordu. Ama 42 ayrı ünitesi bulunan dev bir tesis yapıldı. Kars'ımıza hayırlı olsun. Yıllarca özlemi çekilen temiz, arıtılmış, durultulmuş suya Karslılar kavuştu. Bizde 2013 yılı içerisinde yaptırdığımız işin karşılığı olan bedelini DSİ'ye ödeyeceğiz. Burada emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyor" dedi.

DSİ İçme Suyu İdaresi Başkan Yardımcısı Kemal Şahin ise su arıtma tesisini Kars'a kazandırdıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Şahin; "Kars halkının gözü arkada olmasın. Son derece kaliteli şekilde su temin eden bir tesis oldu. Bu işi yapan yüklenici firmaya da çok teşekkür ediyorum, ellerine sağlık. DSİ Genel Müdürlüğü adına belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bunlar kul yapısıdır, arıza yapmaz diye bir şey yok. Çıkabilecek en ufak sorunlarda biz belediyemizin yanındayız olacağız" diye konuştu.

DSİ 24. Bölge Müdürü Hayati Çelenk de su arıtma tesisin geçici kabul heyeti tarafından incelendiğini, su arıtmasında herhangi bir sorunun olmadığına dikkat çekti.

Yapılan konuşmaların ardından İçme Suyu Arıtma Tesisleri Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, DSİ İçme Suyu İdaresi Başkan Yardımcısı Kemal Şahin ve DSİ 24. Bölge Müdürü Hayati Çelenk tarafından imzalanan protokolle Kars Belediyesi'ni devredildi.

Kars İçme Suyu Arıtma Tesislerinin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12.12.2012 tarihinde toplu olarak telekonferans sistemi ile açılışını yaptığı 112 tesis ile birlikte yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.