1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta, ABD Protesto Edildi
Dostluk Treni Karsa ULAŞTI

'Dostluk Treni' Kars'a ULAŞTI

Kültürel miras konusunda çocuklarda bilinç oluşturmayı hedefleyen proje kapsamında İstanbul Haydarpaşa Garı'ndan yola çıkan 'Dostluk Treni' Kars'a geldi.

A+A-

Kültürel miras konusunda çocuklarda bilinç oluşturmayı hedefleyen proje kapsamında İstanbul Haydarpaşa Garı'ndan yola çıkan 'Dostluk Treni' Kars'a geldi.

Dostluk Tren'inden inen çocukları Garda Binası önünde Karslı çocuklar ellerinde güllerle karşıladıkları çocuklara sevgi gösterisinde bulundular.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdür Yardımcısı Özcan Kars Başkanlığı'ndaki heyeti, Kars Garı'nda, Vali Yardımcısı Muhammet Lütfi Kotan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Sosyal Hizmetler Müdürü Doğan Gül daire müdürleri ve öğrenciler karşıladı.

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından 78 öğrenciye tahsis edilen 8 vagonlu 'Dostluk Treni', 18 Nisan'da Haydarpaşa Tren Gar'ından hareket ederek Eskişehir, Ankara ve Sivas, Erzurum ve son olarak Kars'a geldi.

Kars Valiliği adına Muhammet Lütfi Kotan, öğrencilere çeşitli hediyeler verirken, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ise öğrenci temsilcileri Demet Güldoğan ile İsmail Pelenkoğlu'na sırtlarında 36 il plakası yazılı Karsspor formalarını hediye etti.

Kars Gar Binası önünde yapılan karşılama töreninde Folklor gösterileri yapıldı. Aşıklar konser verdi.

Gar binasından Namık Kemal Kültür ve Sanat Evine geçen öğrencileri Namık Kemal Kültür Evi'nde Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Sinar karşıladı. Kültür evinde öğrenciler yapılan çeşitli programın ardından öğle yemeğine geçildi.

Dostluk Treni ile kente gelen öğrenciler, daha sonra Kars'ın tarihi yerlerini gezdiler. Kars merkezdeki gezilerini bitiren öğrenciler kendilerine tahsis edilen otobüslerle tarihi Ani Harabeleri'ne hareket ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.