1. HABERLER

  2. Doğukapı ve Akyaka Treni MÜCADELESİ
Doğukapı ve Akyaka Treni MÜCADELESİ

Doğukapı ve Akyaka Treni MÜCADELESİ

Turgut Turan'ın en önemli iki isteği vardı: birisi 'Doğukapı'nın açılması diğeri de 'Akyaka Treni’ sorununun çözülmesi.

A+A-
Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Akyaka Belediye Başkanı Turgut Turan'ın en önemli iki isteği vardı: birisi 'Doğukapı'nın açılması diğeri de 'Akyaka Treni’ sorununun çözülmesi.
AKYAKA TRENİ MÜCADELESİ
Turan Demiryolu için çok mücadele etti. Kars-Akyaka tren seferlerinin kaldırılması Başkan Turan’ı çok yordu. Konunun çözümü için çalmadık kapı bırakmadı. Nihayetinde dün akşamda Sivas’ta idi. Yine tren seferleri için gitmişti. Kars’a döndüğünde şoförüne “Sen git ben özel aracımla gelirim” dedi. Sonra evinde kahvaltısını yaptı, eşiyle vedalaştı ve Akyaka yoluna koyuldu. Karayolunda hayatını kaybetti ama öncesi yine tren yoluyla bağlantılıydı. Çünkü dönüş yolu da Sivas’tan tren seferlerinin başlatılmasıyla start almıştı.
DOĞUKAPI AÇILSIN
Bunun yanında  ikinci bir hedefi daha vardı. O da Doğukapı’nın açılması. Bunu isterken amacı Azerbaycan’ı küstürmek değildi. O her zaman Azerbaycan’ın yanında olmuştu. Ama çaresizdi. İlçe ekonomisi gittikçe çöküyordu. Pancara uygulanan kota yüzünden üretim durmuştu. Patates ve buğday ekimleri de azalmıştı. İlçe göç veriyordu ve bunun gibi haklı nedenleri vardı. Geride tek bir şey kalıyordu o da sınır ticareti. İlçe halkının refah seviyesinin artması için çabalıyordu. Bunun için de Doğukapı’nın azılmasını istiyor diye kimi zaman suçlandı. Ama Turan’ı iyi tanıyanlar niyetini de iyi biliyordular.


VE ÖLÜMÜ
Sonuçta bu iki önemli hedefine ulaşamadan hayatını kaybetti. Geride ise; ‘yoksul’ ve ‘çaresiz’ Akyaka; sınırın açılmasını ve tren seferlerinin başlatılmasını bekliyor. Umarız Turan’ın isteği yerine gelir ve ilçe halkı ekonomik açıdan rahatlar.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.